حاج حیدر رحیم پور ازغدی
مستند «حاج حیدر رحیم پور ازغدی»، روایتی است از زندگی این مبارز انقلابی و فعالیتهای ایشان.
تماشای آنلاین و دانلود حاج حیدر رحیم پور ازغدی
مستند حاج حیدر رحیم پوز ازغدی به کارگردانی و نویسندگی محمد رضا دهشیری ساخته شده است.
حاج حیدر در سال ۱۳۱۱ ش به دنیا آمد؛ در شهر مشهد. اصالتاً اهل روستای ازغد بود، روستایی کوهستانی و مصفّا در جنوب غربی مشهد و از توابع طرقبه. تا ششم ابتدایی در مدارس جدید درس خواند و بعد، پدرش حاجمحمدعلی رحیمپور که عشق و علاقه فرزند را به فراگیری علوم دینی میدید، حاجحیدر را راهی مدرسه علمیه کرد. از همان زمان اهل ورزش هم بود و در تشک کشتی کسی حریفش نمیشد.
حاجحیدر دوستهایش را بر مبنای همان تفکر عدالتخواهی برمیگزید؛ آدمهایی را دوست داشت که اهل صراحت باشند و حقیقت را فدای مصلحت نکنند؛ آشناییاش با آیتا… خامنهای بر سر همین مباحث شکل گرفت. حاجحیدر جوانی ۲۵ ساله و آیت ا… خامنهای طلبهای ۱۸ ساله بودند. خیلی زود این رفاقت ریشهدار و پایدار شد؛ آنقدر که در سالهای بعد از انقلاب، در سال یکی و دوباری با یکدیگر دیدار میکردند؛ حتی زمانی که حاجحیدر به دلیل بیماری در خانه افتاده بود، رهبر انقلاب شخصاً به دیدار او رفتند.
حاج حیدر، در نُهُمین دهه عُمرش، الهامبخش جریانهای عدالتخواهی جوانان طلبه و دانشجویی بود که عموماً در دهه دوم و سوم زندگیشان به سر میبردند. یار دیرین رهبر انقلاب، در طول زندگی خود با بزرگان بسیاری محشور بود و خانهاش، یکی از پایگاههای تفکرات انقلابی در شمالشرق کشور به حساب میآمد.
او از همان زمان که به کسوت طلبگی درآمد و با علامه محمدرضا حکیمی همدرس و همبحث شد، تشنه عدالت و استقرار دیانت در جامعه بود؛ چه آن زمان که به عنوان یک طلبه، به دفاع از ملی شدن صنعت نفت پرداخت و چه هنگامی که در بحبوحه انقلاب اسلامی، قلم به دست گرفت و در روزنامه خراسان به نوشتن مشغول شد.
آنچه بیش از همه در شخصیت حاجحیدر به چشم میآمد، شجاعتی کمنظیر بود که باید آن را برخاسته از ایمان او بدانیم؛ با هیچکس بر سر اصول، شوخی نداشت و از خجالت مغالطهگران و کسانی که میخواستند با سفسطه، جریان بحث را به نفع خود تغییر و ارزشها را وارونه جلوه دهند، درمیآمد؛ مرور زندگی او، در واقع مرور تاریخ مبارزه و انقلابیگری در ایران معاصر و بهخصوص شهر مشهد است.