مهسا
فیلم داستانی «مهسا»، دانش آموزی که برای درس علوم خود بذری را می کارد تا گل بدهد اما…
تماشای آنلاین و دانلود فیلم کوتاه مهسا
فتنه اخیر از جهت فتنه شناسی و از حیث فتنه پژوهی شباهتهای جدی به همه فتنههای سالهای ۵۸، ۷۸، ۸۸، ۹۶ و ۹۸ دارد. و در عین حال تمایزات و تفاوتهایی به دلیل تاثیرات فزاینده فضای مجازی در زیست سیاسی و اجتماعی مردم دارد.
دکتر علیرضا معاف، فعال سیاسی در اینباره مینویسد: «با وجود آنکه بسیاری از نقاط کشور آرام است و اکثریت قریب به اتفاق مردم مرز خود را از آشوبگران و اغتشاشگران و فتنه انگیزان جدا کردهاند اما تعداد کمی به برخی حرکتهای خیابانی و اغتشاشات میدانی روی آوردهاند و این روزها فضای رسانهها و شبکههای اجتماعی در فضای مجازی مملو از اخبار و تحلیلهای مربوط به اغتشاشات است.»
او میافزاید: «بسترهایی مانند توئیتر و اینستاگرام علناً تبدیل به میدان هدایت و مدیریت آشوب و اغتشاش شدهاند. در عین حال مخالفان جمهوری اسلامی مدام از اعتراض، حق اعتراض و نقد و مخالفت با سیاستهای نظام میگویند و در مقام تحلیل و سخن، خود را جدای از آشوب و اغتشاش نشان میدهند؛ هرچند هیچ مرزبندی روشنی بین نقد و اعتراض و آشوب و اغتشاشی که در خیابانها اتفاق میافتد ارائه نمیدهند.»
در نتیجه اغتشاشات اخیر در سراسر کشور، خسارتهایی از سوی اغتشاشگران به اموال خصوصی وعمومی وارد آمد که آمارهایی نیز در این زمینه منتشر گردید؛ ولی هنوز برآورد کاملی از این خسارتها اعلام نشده است. بسیاری از کسبه بهویژه در مراکزی از شهرها که محور اقدامات اغتشاشگران بوده، اعلام میکنند که برای درامانماندن از آشوبها ناچار بودند حوالی ساعت ۵ عصر و قبل از تاریکی هوا، کسبوکار خود را تعطیل کنند که این تصمیم ناخواسته باعث کاهش میزان فروش در اوج تقاضا و افت درآمد آنان شده است.
بسیاری از این کسبوکارها که با عبور از دو سال سخت کرونایی حالا مجالی برای کاسبی پیدا کردهاند، از ترس واردشدن خسارتهای سنگین، ناچارند از خیر بخشی از درآمد خود بگذرند تا لااقل در امان باشند.