داستان یک اعتماد، هزینه های یک تجربه
از بدو پیروزی پُرفروغ انقلاب اسلامی تاکنون، مذاکره در چهارچوب دیپلماسی، یکی از اصلیترین میدانهای نزاع جمهوری اسلامی با ابرقدرتها (و در راس آنها آمریکا) بوده است.
دستگاه سیاست خارجی بلوک غرب، همواره میکوشد ابزارهای فشاری نظیر تحریم یا قطعنامه را بهوسیله مذاکره، صرف عقبنشینی ایران از منافع اساسی خود کند.
بیشک طولانیترین و پرچالشترین میدان مذاکره، پیرامون پرونده هستهای شکل گرفته است؛ هرچند بسیاری معتقدند ادلّه آمریکا و سایر کشورهای اروپایی مبنیبر دستیابی جمهوری اسلامی به بمب هستهای صرفاً بهانهای برای کنترل پیشرفتِ یکی از راهبردیترین صنایع ایران است.
پرونده هستهای ایران، به شهادت پژوهشگران این حوزه، هنوز هم نقاط ابهام و تاریک بسیاری دارد که مطالعه و بررسی کارشناسانه آن میتواند برای هر دغدغهمندی، ابزاری برای تحلیل سیاسی باشد.
جزئیات پرونده هستهای، انعکاسی از تقابل راهبردی ایران و آمریکا است و بههمینخاطر شناخت جامع آن میتواند برای تحلیل بسیاری از موضوعات مناقشهبرانگیز ملی (حتی خارج از پرونده هستهای) راهگشا باشد.
به همین جهت، استفاده از دوره «داستان یک اعتماد، هزینههای یک تجربه» برای علاقهمندان پیشنهاد و توصیه میشود.
در این دوره ضمن آشنایی جزئی با تاریخ منازعه هستهای ایران، آثار خرد و کلان تصمیمات مذاکرهکنندگان بر تمامی ساحات نهاد سیاست در ایران بررسی میشود و همچنین تحلیلی کلان از رویارویی تمدنی ایران و غرب ارائه میشود.
در بطن آموزشهای طرحشده، تحلیلی از نگاههای هریک از جریانهای سیاسی کشور در حوزه سیاست خارجی نیز مطرح میشود.