آقای قصه گو
مستند «آقای قصه گو»، روایتی از زندگی و فعالیتای ادبی محمد رضا سرشار، معروف به رضا رهگذر، نویسنده کتابهای نوجوان است.
تماشای آنلاین و دانلود مستند آقای قصه گو
مستند آقای قصه گو به تهیه کنندگی و کارگردانی محمدمهدی خالقی ساخته شده است.
مستند «آقای قصه گو»، روایتی از زندگی و فعالیتای ادبی محمد رضا سرشار، معروف به رضا رهگذر، نویسنده کتابهای نوجوان است.
محمدرضا سرشار که قبل از انقلاب او را به نام رضا رهگذر میشناسند، نویسنده کتابهای نوجوان است که قبل از انقلاب ۴داستان را به چاپ رسانده و به علت مبارزات سیاسی زمان انقلاب دستگیر میشود.
وی که در رادیو نیز و حوزه هنری به کار خود ادامه میدهد که با احساس خلاء کار انقلابی برای سنین نوجوان مجله “سوره نوجوانان” را ابداع میکند.
محمدرضا سرشار مشهور به رضا رهگذر سال ۱۳۳۲ در کازرون متولد شد. وی در سال ۱۳۵۰، با رتبه اول، دیپلم فنی و در سال ۱۳۵۱، دیپلم ریاضی گرفت. پس از طی دوران سربازی، به صورت سرباز معلم، در سال ۱۳۵۴، با قبولی در رشته مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران، به تهران آمد و از همان زمان تا کنون، ساکن این شهر است.
نخستین آثار قلمی او در سال ۱۳۵۲، در یکی از مجلات هفتگی ادبی، و اولین کتابش در سال ۱۳۵۵ به چاپ رسید.
در مجموع، چهار عنوان کتاب و چند داستان کوتاه از سرشار، در دوران پیش از انقلاب منتشر شد. در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ۸۵ عنوان کتاب دیگر از وی، در قالب داستان، پژوهش، نقد و مباحث نظری ادبی، به شکل تالیف یا ترجمه، برای کودکان و نوجوانان و بزرگسالان منتشر شد. علاوه بر آن، ۱۲ عنوان کتاب نیز به صورت گردآوری و ویرایش غلیظ از او انتشار یافته که در مجموع، شمارگانی بالغ بر سه و نیم میلیون نسخه را به خود اختصاص داده است.
آثار او تاکنون، دست کم ۲۶ جایزه را در سطح کشور به خود اختصاص داده و برخی از آنها، در داخل و خارج کشور، به زبانهای انگلیسی و اردو، ترجمه شده است. نشریه بین المللی «who is who»، در سال ۱۳۷۳، نام وی را به عنوان یکی از مشاهیر فرهنگ ایران به ثبت رساند.
افزون بر این آثار، از سرشار دهها مقاله، نقد و مصاحبه های تخصصی، در مطبوعات مختلف کشور به چاپ رسیده که هنوز مجالی برای تدوین آنها به صورت کتاب به دست نیاورده، اما ۴ عنوان کتاب جدید او، در دست چاپ است.
فعالیتهای فرهنگی او شامل: سردبیر مجله رشد دانش آموز ، عضو هیأت داوران ششمین جشنواره تأتر فجر ، مدرس ادبیات کودکان در دانشسرای تربیت معلم ، استاد دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران ، عضو شورای داوران انتخاب کتاب سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، عضو شورای نظارت بر کتاب های کودکان و نوجوانان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، قصه گوی ظهر جمعه ، دبیر چهارمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان کانون پرورش فکری ، سردبیر گاهنامه قلمرو تا شماره ۶ ، سردبیر نشریه تخصصی دو فصلنامه گویش ، سردبیر مجله سوره نوجوانان ، عضو شورای سردبیری مجله ادبیات داستانی ، مسؤول شورای نقد وبررسی واحد رمان بنیاد جانبازان می باشد.
آثار: اصیل آباد، اگه بابا بمیره، گرداب سکندر، جایزه، تشنه دیدار، هستم اگر می روم، بیایید ماهیگری بیاموزیم، و اما بعد، قصه پر غصه ما، بیست سال تلاش، یثرب شهر یادها و یادگارها، نردبان جهان، نگاهی به ادبیات کودکان قبل و بعد از انقلاب، نور و رنگ، گنجشکک و پنبه دانه و…