پیرمرد و خواننده
مستند «پیرمرد و خواننده»، قصه زندگی ابوعمر و رفیقش ابورامی را در شهر حلب و بعد از ۶ سال جنگ روایت میکند.
تصور تولید و فروش لوازم آرایش، در شرایط جنگی، برای مخاطب، که بنا به شرایط جغرافیایی از فضای کشوری بحرانزده که فیلم در آن ساخته شده، دور است، سخت و تعجبآور است، اما درک و شور و شعور پیرمرد و فضای نوستالژیک ذهنی در مواجهه با زادگاهش حلب، جذاب و تماشایی خواهد بود.
تماشای آنلاین و دانلود مستند پیرمرد و خواننده
یکی از جذابیتهای انکارنشدنی در ساخت مستند سوژههای بکر، دور از دسترس یا متناقض با احوالات کلی و فضاهای پیش بینی نشدنی است. سوژه مستند «پیرمرد وخواننده» ساخته امیر اصانلو، از این قاعده پیروی میکند.
تصور تولید و فروش لوازم آرایش، در شرایط جنگی، برای مخاطب (که بنا به شرایط جغرافیایی از فضای کشوری بحرانزده که فیلم در آن ساخته شده، دور است)، سخت و تعجبآور است، اما درک و شور پیرمرد و فضای نوستالژیک ذهنی در مواجهه با زادگاهش حلب، جذاب و تماشایی خواهد بود. علاوه بر به تصویر کشیدن دقیق این نکات در پیرمرد و خواننده، شیوه نمایش امیدی که در دل ابوعمر وجود دارد که او را وادار به رسیدگی به اتومبیلهای اسقاط و خراب شده در شهر ویرانشده حلب میکند، همچنین نیرویی که از درون، مشوّق او در تولید لوازم آرایش برای مردم مصیبتزده آن شهر است، به گونهای است که به ذهن و روان مخاطب، نفوذ میکند و در زمان کوتاه ۳۳ دقیقهای فیلم، به همراهی و همدلی با ابوعمر و دوستش در این مسیر، ختم میشود. ابوعمر؛ صدای امید شهر حلب، به شمایل قهرمانی درآمده که هر چند در میان خرابهها، عمری را سپری میکند و در اطرافش جز خرابی و ناامیدی و رنج و جنگ نمیبیند، بر آن است که با امید، دوستداشتنیها و آرزوهایش را جامه عمل بپوشاند و از هیچ، همه چیز فراهم کند. این مستند، به تفسیر شمایلی افسانهای، در ویرانهای میپردازد که تلاش در بازآفرینی و تولید امید دارد؛ امیدی که مدتها است از دل مردمان سرزمینش، رخت بربسته و بازگشتش، در گرو اتمام جنگ و بازسازی شهر و کشور است. برای مخاطب و پیش از مواجهه با این مستند، تصور پیرمردی با ظاهری آراسته که خاک غبار از روی دستگاه گرامافون خود برمیدارد و عشق و علاقهاش به میهن، به حدی است که دائم از امید میگوید و زندگیاش را بر این مبنا نهاده، سخت و دیرباور است؛ اما امیر اصانلو، با کمک تدوین مدبرانه کامران جاهدی همچنین تصویربرداری هنرمندانه ضیا حاتمی، توانسته بیننده را بر این باور قدیمی که انسان با امید زنده است، برساند و گوشهای از احوالات ابوعمر را به تصویر بکشد.
این مستند، از جمله فیلمهای عماریار با موضوع «مدافعان حرم» است. از جمله این فیلمها میتوان به مستند عابدان کهنز، مستند ملازمان حرم۱، مستند ملازمان حرم۲، مستند نبرد پالمیرا، مستند ایرانی های مرتد، مستند صلیب های شکسته، مستند زنانی با گوشواره های باروتی، مستند ماهرخ، مستند کسر الحدود، مستند قله های برفی و…. اشاره کرد.