گاگارین، اولین در فضا
فیلم سینمایی «گاگارین، اولین در فضا»، روایتگر اولین گامهای بشر در راه رسیدن و درک فضا و بخشهایی از زندگی اولین فضانورد تاریخ بشریت، یوری گاگارین، اختصاص دارد و حاوی تصاویر و صدای واقعی این فضانورد شجاع است.
این فیلم، مبارزه برای پیشگام بودن درعرصه فضانوردی را به تصویر میکشد؛ روایتی از رقابت در فناوری موشکی و فضایی و رویارویی ابرقدرتهای آن عصر یعنی اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده آمریکا.
تماشای آنلاین و دانلود فیلم سینمایی گاگارین، اولین در فضا
داستان فیلم به اولین گام های بشر در راه رسیدن و درک فضا و بخش هایی از زندگی اولین فضانورد تاریخ بشریت – یوری گاگارین – اختصاص یافته است. «گاگارین، اولین در فضا» مبارزه برای پیشگام بودن درعرصه فضانوردی را به تصویر می کشد؛ روایتی از رقابت در فناوری موشکی و رویارویی ابرقدرت های آن عصر یعنی اتحادیه جماهیر شوروی و ایالات متحده آمریکا.
این فیلم در ژانر درام تاریخی و زندگینامه مستند در سال ۲۰۱۳ به کارگردانی «پاول پارخامنکو» در کشور روسیه ساخته شده است.
آلیگ کاپانیتس» تهیه کننده آن برای ساخت این فیلم ۱۰۷ دقیقهیی، هفت میلیون دلار اختصاص داده و از بازیگرانی نظیر یاراسلاو ژالین، وادیم میچمان، الگا ایوانونا، نادیژدا مارکینا، ویکتور پراسکورین، ولادیمیر استکلوف، میخاییل فیلیپوف، اینگا آبالدینا استفاده کرده است.
در آوریل ۱۹۶۱، یوری گاگارین اولین انسانی بود که به فضا رفت.
گاگارین در سال ۱۹۵۵ به مدرسه نظامی خلبانی اورنبرگ وارد شد. او دوبار در آزمون فرود جت میگ ۱۵ ناموفق عمل کرد و تقریبا نزدیک بود مردود شود، اما فرمانده اش با دادن پشتی کوچکی به او، یک شانس دوباره به وی داد. نشستن روی این پشتی به او این امکان را داد که از داخل اتاقک خلبان، دید بهتری به بیرون داشته باشد و بتواند فرود را با موفقیت به اتمام برساند. او پس از فارغ التحصیلی در سال ۱۹۵۷ به نیروی هوایی اتحاد جماهیرشوروی پیوست.
در سال ۱۹۶۰، فرایند محرمانه گزینش برای فرستادن اولین انسان به فضا در سرتاسر شوروی آغاز شد. از بین ۱۵۴ خلبانی که توانستند از مرحله ابتدایی گزینش بگذرند، ۲۰ نفرشان را کمیته تأییدصلاحیت اتحاد جماهیرشوروی پذیرفت. گفته میشود وقتی که از داوطلبان خواسته شد به طور محرمانه نام یک نفر به جز خودشان را به عنوان اولین کسی که ترجیح میدهند این پرواز را انجام دهد انتخاب کنند، به جز سه نفر همه گاگارین را انتخاب کردند. درنهایت، گاگارین برای پیوستن به Sochi Six»» یا گروه آموزشی ممتاز (اولین فضانوردان طرح وستوک) انتخاب شد. در آنجا، پس از انجام تستهای استقامت فیزیکی و روانی، گاگارین به عنوان بهترین خلبان گروه انتخاب شد. او به همراه گرمان تیتوف، فضانوردی که بیشترین امتیاز را پس از او دریافت کرده بود، برای گذراندن دوره آموزشی «فضاپیمای آماده پرواز» فرستاده شد.
سرانجام، در روز ۱۲ آوریل سال ۱۹۶۱، در ساعت ۹:۷، گاگارین بیست وهفت ساله سوار بر موشکی ۳۰ متری، پروازش به فضا را آغاز کرد. گردش او به دور زمین در ارتفاع حداکثر ۱۴۰ کیلومتری از سطح زمین ۱۰۸ دقیقه به طول انجامید. ازآنجایی که در آن زمان هیچ کس نمیدانست قرار گرفتن در شرایط بی وزنی ممکن است چه تأثیری بر انسان بگذارد، تصمیم گرفته شد فضاپیما به طور کامل بر روی سیستم کنترل اتوماتیک قرار داده شود و پاکتی دربسته حاوی کدهای لازم به گاگارین داده شده بود که بتواند درصورت نیاز کنترل فضاپیما را به دست گیرد.گاگارین پس از بازگشت به زمین، لقب قهرمان ملی را در اتحاد جماهیرشوروی دریافت کرد و نشان افتخار لنین به او داده شد. تندیسهایی از او در سرتاسر شوروی قرار داده شد و خیابانهای بسیاری به افتخار او نام گذاری شدند. از سال ۱۹۶۱ تاکنون، سالروز پرواز افسانهای گاگارین به فضا در ۱۲ آوریل، هر ساله با عنوان روز فضانوردی در روسیه جشن گرفته میشود.
کلود نیکولیه، فضانورد آژانس فضایی اروپا میگوید که داستان زندگی یوری گاگارین او را همیشه تحت تاثیر قرار میدهد: «همیشه داستان زندگی گاگارین مرا تحت تأثیر قرار میدهد: اینکه چه زندگی سختی داشته و در چه خانواده متوسطی بزرگ شده است. وقتی در ۱۲ آوریل ۱۹۶۱ به فضا رفت، بیست و هفت سال داشت. گاگارین از نظر فضانوردان شوروی سابق و آمریکا جایگاه بالایی دارد. در ایستگاه فضایی بین المللی تصویری از گاگارین است که ساکنان ایستگاه فضایی را تحت نظر دارد.»
روژه- موریس بونه، مدیر تحقیقات علمی سابق در آژانس فضایی اروپا می گوید که در آن زمان ۲۴ سال سن داشته و کار گاگارین به نظرش فوق العاده بوده است. وی میافزاید: «خطرپذیری، موفقیت و پس از آن جذابیت شخصیت گاگارین که فردی دوست داشتنی و جوان، و فرزند کشاورز سیب زمینی بود، باعث شد که او در نظر (رهبر شوروی نیکیتا) خروشچف شخصیتی خاص باشد. گاگارین نمونه خوبی بود برای آنچه فضانورد در شوروی سابق می توانست باشد.»
این فیلم از جمله آثار با موضوع «دانش و فناوری» است. پیش از این نیز فیلم های دیگری از جمله مستند بادگیرهای زمینی، مستند مکعب آبی، مستند غزال ایرانی، موشن گرافیک عزت ملی، مستند هوشمندی، مستند مسیر نو، مستند بارش خورشید، موشن گرافیک اولین ها، موشن گرافیک ایران ۲۰ و… در این حوزه منتشر شده است.