نقاشی قهوه خانه پرده آخر
تماشای آنلاین و دانلود نقاشی قهوه خانه
این مستند درباره شخصیتی است به نام کاظم دارابی است که ماجرای دستگیری او در عربستان و آلمان به عنوان تروریست و پیوند زدن آن به حادثه میکونوس را روایت میکند.
مستند «نقاشی قهوه خانه؛ پرده آخر» از کتاب «نقاشی قهوه خانه» که توسط محسن کاظمی نوشته شده است و به بیان خاطرات کاظم دارابی میپردازد.
کاظم دارابی دانشجو و تاجر ایرانی مقیم آلمان و از متهمان اصلی حادثه تروریستی رستوران میکونوس یکی از جنجالیترین پروندههای تاریخ قضائی آلمان است.
- حدود ساعت ۱۱ شب ۲۶ شهریور۱۳۷۱ (۱۷ سپتامبر سال ۱۹۹۲) یک عملیات تروریستی در رستوران میکونوس واقع در خیابان راگراستراسه در منطقه ویلمرسدورف برلین، با جوسازی غرب به بحرانی علیه ایران بدل شد. در این عملیات، مهاجمین مسلح، جلسه اعضای حزب منحله دموکرات کردستان در این رستوران را بر هم زده و دبیر کل این حزب را ترور کردند.
به دنبال این حادثه، دادگاه برلین طی یک حکم مغرضانه و بدون استناد، ایران را مسئول مستقیم این تیراندازی خواند. متعاقب آن بلافاصله سفرای اروپایی از ایران خارج شدند اما طولی نکشید که در پی موضعگیری قاطع رهبر معظم انقلاب اسلامی، ناچار شدند به تهران بازگردند. بدین ترتیب بحران میکونوس، با تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی حل شد.
دادگاه میکونوس در ۲۷ اکتبر همان سال تشکیل شد و حدود چهار سال به طول انجامید. آنچه در این ماجرا مهم به نظر میرسید این بود که سه تن از مقتولین رستوران میکونوس با اسامی جعلی وارد آلمان شده بودند و دولت آلمان نیز کاملا از این موضوع مطلع بود. نکته دیگر این که از ۲۰ نفر دعوت شده به این جلسه تنها ۶ تن به رستوران مذکور رفتند و از آن شش نفر هم دو نفر در جریان تیراندازی حتی کوچکترین جراحتی برنداشتند. و این نکاتی بود که در دادگاه کاملا مسکوت ماند.
دادگاه میکونوس کاملا سیاسی برگزار شد و فاقد هرگونه مدرک معتبر بود. روند سیاسی این دادگاه زمانی به اوج خود رسید که دادگاه برخی افراد را به عنوان شاهد دعوت کرد تا بر ضد ایران شهادت دهند. یکی از این شهود ابوالحسن بنیصدر، رئیسجمهور معزول و فراری بود که در تابستان ۱۳۶۰ به همراه سرکرده سازمان منافقین از ایران گریخته بود و دیگری منوچهر گنجی، آخرین وزیر آموزش و پرورش رژیم پهلوی بود که در جهت براندازی جمهوری اسلامی، سازمانی تحت عنوان”درفش کاویانی”ایجاد کرده بود.
دست آخر دستگاه قضایی آلمان رای نهایی خود را در آوریل ۱۹۹۷ (۱۰ فروردین ۱۳۷۶) صادر کرد. در ضمیمه این رای، دولت ایران به طور ضمنی متهم به مشارکت در ماجرای میکونوس شده بود. این در حالی بود که هیچ سند و مدرکی در این رابطه در دست نبود و دادگاه نیز به هیچ سندی در این رابطه استناد نکرده و فقط ادعاهایی را طرح کرده بود.کاملا مشخص بود که یکی از اهداف دادگاه، انزوای ایران بود. دادگاهی که کاملا از امریکا بازی خورده بود.
این فیلم از جمله آثار با موضوع «حقوق بشر آمریکایی» است. از جمله آثار این مجموعه می توان به مستند پرونده های کی اس، موشن گرافیک تابستان سرخ، مستند خشونت در عراق، مستند مخالف، مستند تروریست های واشنگتن، مستند شیون یانکی ها، فیلم سینمایی مالکوم ایکس، مستند من علی هستم، فیلم سینمایی سلما، مستند ملت درد اسکات، مستند شباز میراث خانوادگی و… اشاره نمود.