روز حمل و نقل
موشن گرافیک «روز حمل و نقل»، به تاریخچه نامگذاری روز حمل و نقل توسط امام خمینی (ره) می پردازد.
تماشای آنلاین و دانلود موشن گرافیک روز حمل و نقل
در تاریخ تحولات این صنعت در کشورمان، روزها و ایام سرنوشتسازی بودهاند که نقش تعیینکنندهای در شکلگیری و انسجام شبکه حمل و نقل کشور داشتهاند.
۲۶ آذر ماه هر سال ، یادآور صدور فرمان امام راحل « ره » در سال ۱۳۶۲ در زمینهاعزام کامیونها به بنادر جنوبی برای تخلیه کالاهای وارداتی از مبادی دریایی کشوراست. ایجاد تنگناها و محدودیت ها در نظام ترابری کشور ، یکی از تبعات اقتصادی جنگ تحمیلی بود . به لحاظ موقعیت ویژه جغرافیایی و دسترسی گسترده ایران به آب های آزاد ، بیشترین مبادلات تجاری کشور همواره از طریق بنادر جنوبی صورت می گرفته است وبا بروز جنگ ، مشکلات و محدودیتهای فراوانی در گلوگاه های اصلی کشور رخ نمود ؛ به ترتیبی که از مجموع بنادر فعال پنجگانه آبادان ، خرمشهر ، بندرامام ، بوشهر وبندرعباس ، بنادر آبادان و خرمشهر به کلی از صحنه حمل ونقل حذف شدند و بندر امام نیز به دلیل نزدیکی به مناطق جنگی به حالت نیمه تعطیل درآمد.
در پی صدور فرمان تاریخی امام راحل « ره » ، کامیونداران ، رانندگان و مؤسسات و انجمن های صنفی ،آمادگی خود را برای مشارکت در بسیج تخلیه بنادر اعلام کردند و معاونت حمل ونقل وزارت راه و ترابری نیز با ایجاد ستاد تخلیه کالا از مبادی ورودی ، مدیریت مؤثری رادر زمینه هماهنگی دستگاهها و نهادهای ذیربط برای برنامه ریزی پهلوگیری کشتیها ،تأمین و بکارگیری تجهیزات و عوامل تخلیه و بارگیری در اسکله ها ، افزایش ساعات کارگمرکات و بنادر و ارایه خدمات مورد نیاز کامیونداران ، به عمل آورد و در نهایت بادرایت حضرت امام « ره » و فداکاری ، ایثار و تلاش شبانه روزی دست اندرکاران حمل ونقل ، مشکل تجمع کالاهای وارداتی و نوبتهای طولانی تخلیه کشتیها در بنادر کشور حل شد.
۱۴سال پس از زمان صدور فرمان امام راحل « ره » ، در سال ۱۳۷۶ به پیشنهادوزارت راه و ترابری و برای آگاه سازی هر چه بیشتر جامعه با نقش و جایگاه بخش حمل ونقل ، روز ۲۶ آذر ماه ، از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور به عنوان روز حمل ونقل شناخته شد.