نسخه ایرانی
مستند «نسخه ایرانی»، آثار تحریم های کشور را بر مسله دارو و بیماران خاص دستمایه ساخت اثر مستند قرار داده است.
سوژه این مستند پسربچه ای به نام مجتبی است که در شرایط اوج تحریم و سخت دارویی، در معرض در خطر قرار می گیرد و مشکلاتی برای خود و خانواده اش پیش می آید. فیلم در بستر این اتفاق تلخ پی گرفته میشود.
تماشای آنلاین و دانلود نسخه ایرانی
مستند نسخه ایرانی به کارگردانی علی شفیعی و تهیهکنندگی علی شیرزادیان ساخته شده است.
این مستند آثار تحریم های کشور را بر مسله دارو و بیماران خاص دستمایه ساخت اثر مستند قرار داده است. سوژه این مستند پسربچه ای به نام مجتبی است که در شرایط اوج تحریم و سخت دارویی، در معرض در خطر قرار می گیرد و مشکلاتی برای خود و خانواده اش پیش می آید. فیلم در بستر این اتفاق تلخ پی گرفته می شود.
تاکید سازندگان مستند در همزمانی انتشار این فیلم با مذاکرات هسته ای نشان می دهد این مستند به صورت مشخص به ماجرای تحریم ها و آثار آن بر وضعیت کشور می پردازد که بی ارتباط با مذاکرات هسته ای نیست. شیرزادیان، تهیه کننده این مستند بر این مسله تاکید می کند که «اساسا هدف ما در این مستند ورود به مسئله مذاکرات هستهای بود. ما بیش از هرچیز قصد داشتیم یک کار صریح در مورد مذاکرات هستهای بسازیم تا اینکه یکی از دوستان این ایده را پیشنهاد داد و ما دیدیم که دولت در این بخش بسیار خوب کار کرده است. لذا بنای نقد خود را به جنبه سیاست خارجی دولت، بیان نقطه مثبت آنها در بخش بهداشت و دارو گذاشتیم.»
این موضوع وقتی حساسیت بیشتر پیدا می کند که با سخنان اخیر رییس جمهور موج تازه ای از اظهار نظرها در خصوص آثار تحریم ها بر مدیریت کشور آغاز شده و ادامه دارد. حسن روحانی گقته بود «باید تحریم ها رفع شود تا مشکل آب خوردن مردم هم حل شود» شاید این مستند بتواند پاسخی به این سوال بدهد که وقتی با تکیه به مدیریت داخلی، حل مشکل بیماران نیازمند به داروهای خاص بدون رفع تحریم امکان پذیر است در خصوص آب خوردن مردم باید چه گفت؟
کارگردان این مستند در باره موضوع آن می گوید: «می خواستیم ببینم دولت فعلی در حل مشکلات مردم چه تجربه موفقی داشته است و آیا توانسته با استفاده از تدبیر و مدیریت داخلی مشکلی را حل کند. جستجو کردیم و دیدیم دولت در بخش بهداشت و درمان، تجربه خوبی از مدیریت داخلی به جا گذاشته است. البته باید توجه کرد به اینکه بسیاری از مشکلات ناشی از تحریمها بود، از سویی مشکلات مدیریت داخلی نیز بر آن افزود شد و نهایتا سبب شد بحرانی به نام «بحران دارو» شکل گیرد. اتفاقی که افتاد این بود که، تیم جدید دولت در وزارت بهداشت با سازوکار صحیح و تدبیر مدیریتی توانست این مشکل بزرگ را حل کند.»