مادری
مستند «مادری»، برگرفته از زندگی سه نسل از بانوان خانواده دباغ است که به ترتیب به بخشهایی از زندگی مرضیه دباغ، راضیه دباغ دختر ایشان و آمنه اصفهانی نوه وی میپردازد.
آنچه در مستند مادری مورد توجه قرار گرفته ابعاد شخصیتی زندگی خانواده دباغ و همچنین کیفیت حضور این بانوان در عرصههای سیاسی و اقتصادی است. در واقع مستند به این پرسش پاسخ میدهد که چگونه میتوان در کنار مسئولیت مادری، توأمان به فعالیت در عرصه اجتماع نیز دست یافت؟ این سوال ممکن است ذهن بسیاری از بانوان علاقهمند به حضور در عرصههای اجتماعی را به خود مشغول کرده باشد.
تماشای آنلاین و دانلود مستند مادری
مستند مادری برگرفته از زندگی سه نسل از بانوان خانواده دباغ است که به ترتیب به بخشهایی از زندگی مرضیه دباغ، راضیه دباغ دختر ایشان و آمنه اصفهانی نوه وی میپردازد. آنچه در مستند مادری مورد توجه قرار گرفته ابعاد شخصیتی زندگی خانواده دباغ و همچنین کیفیت حضور این بانوان در عرصههای سیاسی و اقتصادی است. در واقع مستند به این پرسش پاسخ میدهد که چگونه میتوان در کنار مسئولیت مادری، توأمان به فعالیت در عرصه اجتماع نیز دست یافت؟ این سوال ممکن است ذهن بسیاری از بانوان علاقهمند به حضور در عرصههای اجتماعی را به خود مشغول کرده باشد.
نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی و تثبیت آن انکارناشدنی است؛ همانهایی که در روزهای جنگ، از «تن» فرزندانشان گذشتند تا «وطن» باقی بماند. در این میان کم نبودند زنانی که خود لباس رزم پوشیدند. «مثنوی هفتاد من کاغذ» میشود اگر بخواهیم نمونههای بیشمار نقشآفرینی زنان در دوران انقلاب و دفاع مقدس را فهرست کنیم. در دوران قبل از انقلاب زنان زیادی به شکل مستقیم و غیرمستقیم در مسیر مبارزه با طاغوت و استکبار ایفای نقش کردند و قطعا پرداختن به این نقش و معرفی این بانوان مبارز در همه عرصهها یکی از کارهای مهمی است که باید صورت بگیرد. یکی از آن زنان همدانی که نامش برای همه ما آشناست خانم مرضیه حدیدچی معروف به خانم دباغ بوده که با وجود همسر و هشت فرزند آگاهانه و معتقدانه پای به میدان مبارزه با ظلم گذاشت و همیشه یار و یاور ولی فقیه خود بود و در راه مبارزه خود بسیار شکنجه دید اما همه این تلخیها و سختیها را با جان خرید و صبوری کرد زیرا اعتقاداتش برایش از هر چیز دیگری اهمیت داشت. او زنی مقاوم و سرسخت بود که بسیاری از دورههای چریکی و نظامی را در قبل از انقلاب در لبنان دیده بود و کاملا نسبت به گروههای منافقین و ضد انقلاب و چپ اطلاعات داشت. این فرمانده بعدها سه دوره نمایندگی مردم تهران و همدان در مجلس، مدرس دانشگاه علم و صنعت و مدرسه عالی شهید مطهری، قائم مقام جمعیت زنان ایران و… را نیز برعهده داشت تا اینکه در صبحگاه پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۵ پس از گذراندن دورهای بیماری در سن ۷۸ سالگی در بیمارستان خاتمالانبیاء(ص) دار فانی را وداع گفت.
این فیلم یکی از مجموعه آثار منتشر شده در عماریار با موضوع «بانوان» است. از جمله این آثار میتوان به مستند پا به ماه، نماهنگ قرنطینه، فیلم داستانی رخ مهتاب، فیلم سیمایی نواره، مستند ماهرخ، مستند پاپلی، مستند پیشمرگان، مستند بانو، فیلم داستانی سوزن، مستند سپیده کاشانی، مستند مادر جبهه ها، نماهنگ خلوت خوب، مستند چهل و چهار نفر، مستند بهت میاد، مستند خیرالنساء، مستند چریک پیر، فیلم داستانی هنگامه، مستند بانو، مستند ستاره دنباله دار و… اشاره کرد.