خشونت در عراق
مستند «خشونت در عراق»، روایتی است از حمایتهای پیدا و پنهان آمریکا در تشکیل گروهک تروریستی داعش در عراق و سوریه.
تماشای آنلاین و دانلود مستند خشونت در عراق
مستند خشونت در عراق به کارگردانی و تهیه کنندگی احسان رجبی و نویسندگی طاهره خلفی می باشد.
این مستند به بررسی و نقش آمریکا در ایجاد گروهک های تکفیری در عراق و سوریه و نقش حمایت آمریکا از آنان می پردازد. یکی از عوامل رشد و گسترش جریان داعش نقش قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای بودهاست.
حمایت آمریکا برای تضعیف کشورهای اسلامی در مقابل اسرائیل است. اما داعش و دیگر تکفیریها هیچگاه متحد استراتژیک و بلند مدت قدرتهای بزرگ نبوده است بلکه صرفا تازمانی که در راستای منافع آنها قرار داشته مورد حمایت قرار گرفته است.
این که طرح ایجاد «دولت اسلامی عراق و شام» به عنوان ابزار اصلی پیادهسازی پروژه «خلافت»، ایده موسسه آمریکایی RAND Corporation بودهاست را اکنون همه میدانند. در سال ۲۰۰۶، بخشی از این طرح آشکارا در رسانهها منتشر شد و در سال ۲۰۰۹ جزئیات بیشتری از آن توسط نویسندگان آمریکایی تشریح گردید. در همان آغاز این طرح در سال ۲۰۱۳، بلافاصله چنین حسشد که گویی قبلا نیز چنین چیزی مشاهده شدهبود و این حس آشناپنداری رفتهرفته در حال تقویتشدن است.
نشانههای متعددی وجود دارد که حاکی از شباهتهای بسیار بین داعش و «طالبان» سالهای ۱۹۹۰ افغانستان است. سقوط رژیم نجیب الله در سال ۱۹۹۲ در افغانستان منجر به چنددستگی کشور و نزاع گروههای مجاهدین بر سر قدرت شد. ظهور نخستین گروه طالبان این امیدواری را در بین مردم ایجاد کرد که طالبان نظم و عدالت اجتماعی را در جامعه برقرار خواهد کرد. با این اعتقاد که در جامعه اسلامی عدالت اجتماعی تنها در چارچوب اصول اسلامی قابل تحقق است. تا شروع سرکوب در شهرهای بزرگ، نظیر کابل و هرات، و بعدها مزارشریف، از طالبان به ویژه در جنوب با گل استقبال میکردند و آنها را کسانی برمیشمردند که نظم و ثبات را برقرار خواهند کرد.
این مستند، از جمله فیلمهای عماریار با موضوع «مدافعان حرم» است. از جمله این فیلمها میتوان به مستند عابدان کهنز، مستند ملازمان حرم۱، مستند ملازمان حرم۲، مستند نبرد پالمیرا، مستند ایرانی های مرتد، مستند صلیب های شکسته، مستند زنانی با گوشواره های باروتی، مستند ماهرخ، مستند کسر الحدود، مستند قله های برفی و…. اشاره کرد.