بی کارآفرین
تماشای آنلاین و دانلود فیلم بی کار آفرین
موضوع این مستند پیرامون نقد سیستم آموزشی کشور است. این مستند با مقایسه بین سیستم آموزشی ایران با کشور فنلاند، سعی در نشان دادن معایب سیستم آموزشی ما دارد. سیستمی که به جای اینکه به کارآفرینی منجر شود به بی کارآفرینی منجر شده است.
همچنین این مستند به مساله فاصله بین صنعت و دانشگاه میپردازد و این سوال را مطرح میکند که کدام مسیر به حل مشکلات کشور و گذران زندگی افراد کمک بیشتری میکند.
کنکور که در ایران با نام آزمون سراسری هم گفته میشود، نام آزمونی است که برای دانستههای علمی داوطلبان ورود به دانشگاهها زیر نظر سازمان سنجش و آموزش کشور در برخی کشورها مانند ایران، چین و کره جنوبی برگزار میشود. در صورتی که این نوع آزمونها در اکثر کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا برگزار نمیشود. کنکور مهمترین آزمون علمی در ایران است.
اوّلین کنکور ایران در سال ۱۳۴۸ برگزار شد و ۴۷٫۷۰۳ نفر داوطلب در آن شرکت کردند. سؤالات اوّلین دورهٔ کنکور، به صورت سؤالات جواب کوتاه طرّاحی شدهبود. نفر اول در این کنکور مهدی حضرتی بود. آخرین دوره برگزار شده، آزمون سال ۱۴۰۰، پنجاه و سومین آزمون کنکور ایران بود.
از سال ۱۳۷۷ به صورت یک مرحلهای و برای پنج گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، زبانهای خارجی و هنر بهطور جداگانه برگزار میشود.
رقابت در کنکور
در سالهای اخیر، توجه داوطلبان کنکور به رشتهٔ تجربی بیش از پیش شدهاست. به طوریکه تعداد شرکتکنندگان داوطلبان در کنکور تجربی در سال ۱۳۹۵ به ۵۱۹٫۴۸۸ نفر رسید. این در حالی است که در همین سال تعداد شرکتکنندگان کنکور ریاضی فیزیک به ۱۶۲٫۸۷۹ نفر و تعداد شرکتکنندگان کنکور علوم انسانی به ۱۶۱٫۵۰۰ نفر و تعداد شرکتکنندگان کنکور هنر ۵۴٫۶۹۷ نفر و در کنکور منحصراً زبان به ۱۱۵٫۷۱۰ نفر بود.
طبق این آمار، تعداد شرکتکنندگان کنکور تجربی در سال ۹۵ بیش از ۳ برابر داوطلبان کنکور علوم ریاضیفیزیک و علوم انسانی میباشد. علّت این امر بازار کار رشتههای تحصیلی تجربی است.
این فیلم از جمله آثار با موضوع «نظام آموزشی» است. از جمله آثار این مجموعه می توان به مستند وقتی خورشید هر روز از قرقی طلوع می کند، انیمیشن سفرهای علمی، مستند بیتربیت، مستند دیوارهای سرد، مستند جوجه اردک زشت، مستند مدرسه برکت، مستند دیوانگی، مستند عروسک کوکی نیستم، مستند سد در سد، مستند قوس الکتریکی، مستند مغزهای یخ زده، مستند زندگی آن سوی دیوار، مستند آرزوی استخدام، مستند آرزو، مستند قمار چهار گزینه ای، مستند میراث آلبرتا، مستند مرثیه ای برای یک رویا، مستند بی کار آفرین و … اشاره نمود.