دوست قدیمی
مستند «دوست قدیمی»، نگاهی به زندگی حاج ماموستا قادر قادری از علمای اهل سنت شهر پاوه دارد.
تماشای آنلاین و دانلود مستند دوست قدیمی
مستند دوست قدیمی نگاهی به زندگی حاج ماموستا قادر قادری از علمای اهل سنت شهر پاوه دارد.
ماموستا ملا قادر قادری متولد سال ۱۳۳۲ در شهر پاوه، از علمای وحدت گرای اهل سنت منطقه کردستان ایران است. پدرش مرحوم عباس در کودکی فرزند درگذشت. حاج ماموستا ملا قادر قادری ، در اوضاع حساس دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، همانند یک روحانی متفکر در جهت گیری های متداول روز نقش فکری خود را به عرصه ظهور رسانید و باعث گردید که با حضور و پی گیری و اقدام خویش از ریشه ای شدن معضلات منطقه پیشگیری نماید و خلقی را از صعوبت برهاند ، و با عملکرد خود ، پرده بد بینیها را بردارد ، تا هموطنی ، هموطنی را نیازارد و حدیث برادری و اتحاد سر بر آرد.
وقار و تواضع و تربیت اسلامی از نخستین گام های زندگی با خون وی عجین شده است، در سال ۱۳۳۹ شمسی تحصیل ابتدایی متداول آموزش و پرورش را در زادگاهش آغاز کرد و به سال ۱۳۴۳ روبه حجره های مدارس علوم دینی نهاد ، والده ماجده اش که مؤمنه ای پارسا و دل در گرو اهل ایمان و حیا و ذاکر دائم الدعا و در یاد خدا بود فرزند را به مدرسه علوم دینی ، روستای دشه رهنمون آمد ، بیش از چهار سال تحصیل علوم مقدماتی را نگذرانده بود که به سبب قیام های مردمی منطقه ، تحمیل های سیستم پلیسی بر مدارس علوم دینی افزایش یافت و به ناچار روی به عراق عرب نهاد و در شهرهای سلمانیه و حلبچه بـــه ادامه تحصیـــل پرداخت ، در ســـــال ۱۳۵۰ شمسی که مستعدی فرهیخته و دانش پژوهی تلاشگر در علوم دینی بود به سوی سنندج و مریوان وسقز و بانه رهسپار و هر از چندگاه از محضر استادی مسلم بهره یاب گردید تا در پاییز سال ۱۳۵۵ در مدرسه علوم دینی بانه کردستان از محضر استاد شهید ماموستا ملا محمود محمدی که از موثران در شکل گیری نهایی اندیشه طلبه مستعد خویش بود . به دریافت گواهی نامه افتاء و تدریس و تبلیغ علوم دینیه اسلامیه و خلعت پوشش اهل علم نائل گردید و به رسم متداول در امتحانات علوم دینی سنندج که اعلم علمای کردستان هیئت ممتحنه آن را تشکیل می دهند، شرکت نموده و به اخذ تایید و رسمیت گواهی از وزارت فرهنگ و آموزش عالی نائل گردید و در پاییز همان سال به زادگاهش بازگشت و اقامت و جماعت و جمعه و وعظ و تدریس و ارشاد اهالی را عهده دار گردید. در سال ۱۳۵۶ که فعالیت حرکت های فکری از هر سو رشد یافت و اندیشه های زیر بنایی اعتقادی قشر جوان مورد تهاجم قرار گرفت ، به همراه عده ای از علماء همفکر ، مدرسه قرآن را در پاوه تاسیس و به مرمت آراء و زمینه سازی اندیشه های جوان پرداختند . تشکیل جلسات سخنرانی و گفت و شنود و پرسش و پاسخ از برنامه های همزمان مدرسه مذبور بود ، بنیانگذاران مدرسه قرآن پیشگامی مبارزات ضد رژیم را با تحول شگرف سال۱۳۵۷ به عهده داشتند. ماموستا ملا قادر قادری از قدم نخستین تا پیروزی انقلاب و پس از آن تا حال در یک مسیر تلاش چشم گیر داشته و یک دل و یک زبان از ایام قبل از پیروزی با قبول تمامی مضیقه ها و اعمال فشار و رنج های مسولان وقت و پس از پیروزی با تحمل شدائد جبهه های مختلف تا امروز نستوه و پرتوان به راه خود ادامه داده است. وی به درخواست اهالی پاوه در تیر ماه ۱۳۵۹ از سوی بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) به عنوان امام جمعه رسمی پاوه انتخاب و از آن تاریخ در عمران و آبادی و روند فرهنگی منطقه ناثیر بسزا داشته است و از چهره های بارز در اهداف وحدت و اتحاد اسلامی جمهوری اسلامی در سمینارها و کنگره های داخلی و خارجی بشمار میرود و در دفاع از حقوق مردم مسلمان کرد و اهل سنت زبان گویای اهالی است . ایشان علاوه بر تسلط عمیق بر اوضاع منطقه و دانش دینی چشمگیر در زمینه های مختلف فرهنگی و اجتماعی دارای مطالعه و تامل هستند و نمونه بارز روحانی روشنفکر مسلمان امروز بشمارمی روند.
این فیلم یکی از جمله آثار با موضوع «وحدت و تقریب مذاهب» است. از جمله این فیلم ها می توان به مستند داستان تقریب، مستند طهارت محمد (ص)، مستند قزل امام، مستند دوست قدیمی، مستند استقامت کن، مستند نماهنگ محمد اشاره کرد.