چرا سزارین
مستند «چرا سزارین»؛ میزان انجام عمل «سزارین»، در ایران بیش از سه برابر استاندارد جهانی است و چنین عملی در کشورهای پیشرفته اروپایی فقط در صورت نیاز انجام میشود.
این مستند، در ابتدا عوارض این عمل جراحی را در گفتوگو با کارشناسان مامایی شرح میدهد، سپس با تعدادی از مادرانی که تجربه هر دو زایمان طبیعی و سزارین را دارند، مصاحبه میکند و تفاوت این دو را به تصویر میکشد و دلایل گرایش مادران را مانند تصورات اشتباه آنها از زایشِ طبیعی و منفعت پزشکان نمایش میدهد.
تماشای آنلاین و دانلود چرا سزارین
مستند چرا سزارین به کارگردانی و نویسندگی محمد علی صادقی و تهیه کنندگی محمد رضا بورونی ساخته شده است.
مستند «چرا سزارین» در رابطه با زایمان طبیعی و سزارین است. سال ها پیش بسیاری از کودکان، قبل از تولد به کام مرگ کشیده می شدند چرا که راهی جز زایمان طبیعی برای ورود به این دنیا وجود نداشت. سزارین منجی بسیاری از نوزادان و مادران شد. اما، این همه ماجرا نیست.
همچنین در مستند “چرا سزارین؟” به سولاتی از این دست که چرا کشورهای پیشرفته نرخ سزارین بسیارکمتری نسبت به ما دارند؟ روش سزارین چه عوارضی دارد و در چه مواردی انجام این عمل، ضروری است؟ پاسخ داده می شود.
یک مقام وزارت بهداشت میگوید ایران رتبۀ نخست عمل سزارین را در دنیا دارد و وزارت بهداشت تلاش میکند تا برای ترغیب زنان به زایمان طبیعی فرهنگسازی کند.
بالاترین آمار زایمان به روش سزارین در ایران ۵۶ درصد بوده که این آمار از سال ۹۳ تا کنون شش درصد کاهش یافته و به ۵۰ درصد رسیده است.
سازمان بهداشت جهانی، استاندارد عمل سزارین را ۱۰ تا ۱۵ درصد اعلام کرده است.
اکنون ۵۰ درصد از زایمانها در ایران به روش سزارین انجام میشوند و به گفته دکتر فرح بابایی، رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وزارت بهداشت میکوشد تا در سال جاری با فرهنگ سازی و اقدامهای ترویجی میزان عملهای سزارین را از ۵۰ درصد به ۴۶ درصد کاهش دهد.
رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت، میگوید در حال حاضر محوریت اصلی این اداره کاهش آمار عمل سزارین است. سازمان بهداشت جهانی در ماه آوریل امسال با انتشار گزارشی نسبت به افزایش نرخ عمل سزارین در برخی کشورها ابراز نگرانی کرد و از دولتها خواست تا برای کاهش سزارینهای غیرضروری اقدام کنند.
سازمان بهداشت جهانی میگوید میزان استاندارد عمل سزارین ۱۰ تا ۱۵ درصد است. به گفته رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت رسیدن به استاندارد تعیین شده سازمان بهداشت جهانی در ایران ۱۰ تا ۱۵ سال طول میکشد. به نوشته پایگاه خبری پزشکان بدون مرز در حال حاضر ۷۵ درصد از سزارینهایی که در ایران انجام میشوند غیرضروری است.
این مستند از جمله آثار با موضوع «جمعیت» است. از جمله آثار دیگر این حوزه می توان به مستند این هشدار را جدی بگیرید، مستند آرمون، فیلم سینمایی فرشته ها با هم می آیند، مستند دوازده نفر، مستند چرا سزارین، مستند دو تا کافی نیست، مستند به وقت مادری و… اشاره کرد.