شیر صحرا
مستند «شیر صحرا»، روایتی از شجاعت و رشادتهای سرلشگر شهید حسن آبشناسان است.
شیر صحرا، عنوانی است که سرلشگر شهید حسن آبشناسان را بخاطر شجاعت بسیار زیاد به این نام میشناختهاند. در این مستند خانواده، نزدیکان و دوستان شهید حسن آبشناسان از زندگی او میگویند.
تماشای آنلاین و دانلود مستند شیر صحرا
مستند «شیر صحرا» با محوریت زندگی شهید حسن آبشناسان می باشد.
در این مستند خانواده، نزدیکان و دوستان شهید حسن آبشناسان از زندگی او می گویند. این فیلم ترکیبی از تصاویر تولیدی، مصاحبه محور و تصاویر آرشیوی است. «شیر صحرا» عنوانی است که شهید آبشناسان را بخاطر شجاعت بسیار زیاد به این نام می شناخته اند.
کارگردان پناه برخدا رضایی
شهید حسن آبشناسان از جمله ایثارگرانی بود که مخلصانه و مجاهدانه، گام در جبهههای نبرد حق علیه باطل نهاد و جانش را در راه دفاع از انقلاب اسلامی فدا کرد.
او در ۱۹ اردیبهشت ۱۳۱۵ در محله امامزاده یحیی در تهران به دنیا آمد.پس از اخذ دیپلم ریاضی در ۱۳۳۶ وارد دانشکده افسری شد و در سال ۳۹ با درجه ستوان دومی فارغ التحصیل گشت و یک سال بعد دوره مقدماتی را به پایان رساند. پس از آن، در اولین دوره «رنجر»، «دورههای عالی ستاد فرماندهی»، «دورههای چتربازی و تکاوری» در تهران و شیراز و اسکاتلند، شرکت نمود.وی همچنین دوره دافوس در دانشکده فرماندهی و ستاد را با موفقیت طی نمود.
او جزو افرادی بود که با تشکیل ستاد جنگهای نامنظم به آن پیوست و به اتفاق گروهی از نیروهای بسیج، نبرد چریکی خود را در کوهپایههای دشت عباس آغاز کرد و در مدت کوتاهی، آسیب سنگینی به نیروهای عراقی وارد کرد؛ نخستین سربازان عراقی هم به دست او و گروهی که شهید آبشناسان در آن عضویت داشت به اسارت درآمدند؛ شیر صحرا لقبی بود که به دلیل شجاعت مثالزدنی و دلاوریهای آبشناسان در جبههها به او داده بودند.
شهید حسن آبشناسان در زمانی که موشکباران شهرهای ایران توسط ارتش بعث جریان داشت، نامه ای به صدام حسین نوشت: «اگر جناب صدام حسین، امیر جنگی است و فنون نظامی را خوب میداند و نظریهپرداز جنگی است، پس به راحتی میتواند در دشت عباس با من و دوستان جنگاورم دیدار کند و با هر شیوه ای که میپسندد، بجنگد، نه اینکه با بمب افکن های اهدایی شوروی محلههای مسکونی و بی دفاع را بمباران کند و مردم را به خاک و خون بکشد».
صدام از این نامه به شدت عصبانی شد و دستور داد سرلشکر قادر عبدالحمید با گروه ویژه اش به دشت عباس برود ولی این نظامی کهنه کار عراقی در نبردی طولانی شکست خورد و به اسارت در آمد و جالب اینکه سالها پیش از آن در اسکاتلند، شهید آبشناسان، عبدالحمید و گروهش را در ورزش کوهنوردی ارتشهای برگزیده جهان هم با ناکامی مواجه کرده بود.
سرانجام او در ۸ مهر ۱۳۶۴ در جریان درگیری مستقیم با دشمن در منطقه سرسول کلاشین عراق بر اثر برخورد ترکش موشکهای گراد کشته شد.
این فیلم از جمله آثار با موضوع ارتش جمهوری اسلامی ایران است. از جمله این آثار می تواند به مستند خشاب های خالی، مستند شیر صحرا، مستند فرمانده ۷۶، انیمیشن نبرد خلیج فارس، مستند نبردهای فانتوم، مستند رسام، مستند نبردهای تام کت، مستند پر سیمرغ، مستند منفی ۳۸ درجه، مستند شهید مجتبی ذوالفقاری نسب، فیلم سینمایی منصور و… اشاره نمود.