روایت صنوبر
مستند «روایت صنوبر»، به نمایش گوشهای از زندگانی علامه ذوالفنون حضرت آیت الله حسن حسن زاده آملی میپردازد.
در این مستند، با برخی شاگردان علامه نظیر حجت الاسلام والمسلمین رمضانی، حجت الاسلام والمسلمین بهجت و حجت الاسلام یزدان پناه که خود جزو اساتید حوزوی به شمار میروند مصاحبه شده است. همچنین برخی سخنرانیهای علامه حسن زاده نیز در لابلای این مصاحبه ها به نمایش در میآید.
تماشای آنلاین و دانلود مستند روایت صنوبر
مستند روایت صنوبر به نویسندگی و کارگردانی ایمان احمدی و تهیه کنندگی سیدمصطفی بابایی ساخته شده است.
مستند «روایت صنوبر»، داستان زندگی مردی بزرگ در دوران ماست؛ علامه حسن حسن زاده آملی که آیت الله جوادی آملی درباره او می فرماید علامه از مفاخر جهان اسلام است که همه ما از او بهره های فراوانی برده ایم و وجود مبارکش برای همه ما نافع است. علامه حسن زاده آملی در علوم مختلفی از جمله فقه، طب، ریاضیات، فیزیک و … دارای تبحر است و از این جهت او را علامه ذوالنون می نامند.
حسن حسنزاده آملی (۱۳۰۷-۱۴۰۰ش) مشهور به علامه حسنزاده آملی فیلسوف و عارف شیعه اهل ایران بود. وی نزد افرادی چون مهدی الهی قمشهای، علامه شعرانی، علامه طباطبایی و سید محمدحسن الهی شاگردی کرد. حسنزاده آملی از علامه شعرانی، اجازه اجتهاد و اجازه نقل حدیث دریافت کرد. او آثار فلسفی و عرفانی مانند اشارات، اسفار اربعه و شرح فصوص قیصری و شرح منظومه و نیز ریاضیات و هیأت تدریس میکرد.
به باور حسنزاده آملی، دین، فلسفه و عرفان، با هم هماهنگاند. او ادعای یونانیبودن فلسفه اسلامی را نادرست میداند و معتقد بود فیلسوفان مسلمان، اندیشههای فلاسفه پیش از اسلام را عمق بخشیدهاند. به گفته سید یدالله یزدانپناه، از شاگردان وی، حسنزاده بیشترین تأثیر را از ملاصدرا و ابن عربی پذیرفته است. وی برای نخسین بار از وحدت شخصی وجود به توحید صَمَدی تعبیر کرده و برای اثبات آن از واژه صمد در سوره توحید بهره برده است.
حسنزاده آملی آثاری در فلسفه، عرفان، ریاضی، نجوم، ادبیات فارسی و ادبیات عربی دارد و برخی از آثار فلسفی و عرفانی همچون اسفار اربعه، اشارات، شفا و شرح فصوص الحکم را تصحیح کرده و بر آنها شرح و حاشیه نگاشته است. وی همچنین نهجالبلاغه و کشف المراد را تصحیح کرده است. دیوان اشعاری نیز از او به جای مانده است.
علامه حسنزاده آملی ۳ مهر ۱۴۰۰ش (۱۸ صفر ۱۴۴۳ق) بر اثر بیماری قلبی در آمل درگذشت و در منزل شخصی خود در روستای ایرا، از توابع آمل، دفن شد.
این مستند از مجموعه آثار با موضوع «سیره علما» و «روحانیت و طلاب» است. از جمله این آثار میتوان به مستند محی الدین، مستند آیت الله، مستند معراج روح، مستند مدرسه فیضیه، مستند آسید مهدی، مستند شیخ رضا، مستند شمیم باران، مستند میراث نجف، مستند مقدمه ای بر مقدمه، مستند مرزبان و… اشاره کرد.