آیت الله
مستند «آیت الله»، به زندگی و زمانه سید ابوالقاسم موسوی خویی که از تأثیرگذارترین و پُرمقلدترین مراجع تقلید شیعه به شمار میروند، میپردازد.
تماشای آنلاین و دانلود مستند آیت الله
مستند آیت الله به کارگردانی و تهیه کنندگی سیدمصطفی موسوی تبارساخته شده است .
مستند آیت الله روایتی از زندگانی استاد عالی مقام جهان تشیع سید ابولقاسم خویی می باشد ار بدو تولد تا وفات در این مستنو برای اولین بار وجوه دیده نشده از زندگی و زمانه آیت الله خویی به تصویر کشیده شده است .این برنامه روایتی از زندگانی آیت الله خوئی (ره) از زبان نزدیکان، شاگردان و دوستداران ایشان است.
آیت الله سیدابوالقاسم خویی استاد اکثر مراجع تقلید امروز جهان تشیع بهشمار میرود، بهگونهای که بین فقها و مراجع تقلید شیعه از او با عنوان (استادُ الفقها و المجتهدین) یاد میشود و بسیاری از مراجع تقلید ایران از جمله آیتالله سید علی خامنهای رهبر معظم انقلاب، آیتالله وحید خراسانی، آیتالله مکارم شیرازی و… در محضر درس او حاضر بودهاند و در این مستند، برای اولین بار وجوه دیده نشده از زندگی و زمانه آیتالله خویی به تصویر کشیده شده است.
این مستند جنبههای گوناگونی از شخصیت این عالم بزرگ شیعی را از دوران کودکی و مشقِ دروس حوزه تا ایام جوانی و تربیت شاگردان به تصویر میکشد. و در بخشی از آن به رابطه ایشان با حضرت امام خمینی (ره)، ملاقات با فرح پهلوی، دیدار با صدام در کاخ او، شهادت پسران ایشان و…، پرداخته میشود و برخی اسناد تصویری از جمله نقش ایشان در انتفاضه شعبانیه عراق (قیام مردم عراق علیه حکومت صدام حسین در شعبان سال ۱۴۱۱ق مطابق با سال ۱۳۶۹ش) برای اولین بار در فضای رسانههای فارسی به نمایش گذاشته خواهد شد.
سید ابوالقاسم موسوی خویی در روز ۲۸ آبان ۱۲۷۸ در خوی متولد شد. فقیه، اصولی، مفسر قرآن، متکلم، محقق علم رجال و مرجع تقلید شیعه امامیه بود. او از تأثیرگذارترین و پُرمقلدترین مراجع تقلید شیعه بهشمار میرفت. او استاد اکثر مراجع تقلید شیعی کنونی بهشمار میرود، بهگونهای که بین فقها و مراجع تقلید شیعه از او با عنوان (استادُ الفقها و المجتهدین) یاد میشود. برخی از شاگردانش او را فقیه اعلم عصر غیبت تا کنون در مذهب تشیع میدانند. از جمله آثار و تألیفات مهم او میتوان به البیان فی تفسیر القرآن در زمینهٔ تفسیر و مُعجم رجال الحدیث در زمینهٔ رجال اشاره کرد.
این مستند یکی از آثار منتشر شده با موضوع «سیره علما» در عماریار است. از جمله این آثار می توان به مستند محی الدین، مستند آسید مهدی، مستند شیخ رضا، مستند امتحان، مستند آغازگر یک پایان، مستند میراث نجف، مستند شمیم باران، مستند مقدمه ای بر مقدمه، مستند آیت الله، مستند خامنئی، مستند با من نگاه کن، مستند سخنران مشهور، مستند محرم ملکوت، مستند محرمان محراب و… اشاره نمود.