جمیله قصفی
مستند «جملیه قصفی»، روایتگر روزهای انتظار دختری به نام جمیله برای دیدار با پدرش است که بدو تولد او را ندیده و با عکسها و نامههای او بزرگ شده است.
تماشای آنلاین و دانلود جمیله قصفی
مستند جمیله قصفی به کارگردانی مجید کلهر و تهیه کنندگی سید سلیم غفوری ساخته شده است.
مستند جملیه قصفی روایتگر روزهای انتظار دختری به نام جمیله برای دیدار با پدرش است که بدو تولد او را ندیده و با عکسها و نامههای او بزرگ شده است.
هنگامی که مادر جمیله او را باردار بود، پدرش توسط صهیونیست ها اسیر می شود. جمیله در انتظار فرصتی است تا با امیدش دیدار کند. او که حالا کمی سنش زیاد و با واژه پدر آشنا شده شوق دیدار او را دارد. نامه هایی بین این دختر و پدر ردوبدل می شود، کمی بعد ان دو امکان مکالمه تلفنی می یابند.
در آزادی جنوب لبنان او امید به آزادی پدرش از زندان دارد ولی خبری از او نمی شود، جمیله ۱۳ ساله بیمار می شود و هنوز انتظار میکشد اما عمر جمیله فرصت دیدار پدر را نمیدهد. بارها پیش آمده اسرائیل و حزب الله، برای تبادل اسیران خود پی میز مذاکره می نشینند و بر آزادی اسیرانشان به توافق می رسند.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، این قدرت حزب الله است که با طرف اسرائیلی برای رسیدن به خواسته هایش به مذاکره بنشیند و به آنچه می خواهد برسد. اولین عملیات تبادل اسیران با اسرائیل، در سال ۱۹۹۱ ، یعنی همزمان با جنگ های داخلی لبنان که حس ضد یهودی و ضد اسرائیلی نیز در لبنان بالا بود، انجام شد. دومین عملیات تبادل در ۲۱ اوت ۱۹۹۶ انجام شد.
در این عملیات، اسرائیل ۴۵ اسیر را از بازداشتگاه های خود از جمله بازداشتگاه خیام آزاد کرد که در میان آنان سه زن نیز به چشم می خوردند. در تاریخ ۲۶ ژوئیه، سومین عملیات تبادل اسیر صورت گرفت. در این عملیات، تل آویو ۶۰ اسیر را آزاد و پیکر ۴۰ رزمنده لبنانی را تسلیم حزب الله کرد. چهارمین بار، پس از آزادسازی جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ تبادل اسیران اسرائیلی صورت گرفت. پنجمین عملیات تبادل که با نظارت صلیب سرخ جهانی در ۲۹ ژانویه ۲۰۰۴، یعنی دو سال قبل از آغاز جنگ های ۳۳ روزه صورت گرفت.
در ششمین عملیات تبادل اسرا، مقامات تل آویو با آزادی انور یاسین که ۱۷ سال اسیر بود، موافقت کردند.عملیات دیگری نیز در ۱۵ اکتبر ۲۰۰۷ انجام شد که در اثر آن حسن عقیل، اسیر لبنانی آزاد شد و پیکر دو رزمنده نیز تحویل این جنبش شد.
این مستند از مجموعه آثار منتشر شده در عماریار با موضوع «روز قدس» است. از جمله آین آثار می توان به نماهنگ سلام بر قدس، نماهنگ فلسطین، سریال نگهبان قدس، موشن گرافیک بوی قدس، مستند غریبه ای از غرب، فیلم سینمایی عیون الحرامیه، نماهنگ می کشیم، مستند در جستجوی وطن شرقی، مستند دیوار شکسته، مستند غزه ۸۵ مایل، مستند قصه های قدس، مستند هاکریا ۲۰۴۰، فیلم کوتاه نگین سلیمانی و… اشاره کرد.