رادیواکتیو
فیلم سینمایی «رادیواکیتو»، روایتی است از رویارویی جهان با اتمهای قدرتمند این کشف جدید، و مسیری که ماری کوری و پیر برای رسیدن به جایزه نوبل طی میکنند.
هر اتم رادیواکتیو قدرتی خارج از کنترل دارد. بنابراین زمانیکه مغز و بدن انسان بهشدت در معرض آن قرار بگیرد، آلوده میشود. رادیوم عنصری است که ماری و پیِر کوری آن را در سال ۱۸۹۸ کشف کردند و خطراتش را به اثبات رساندند.
تماشای آنلاین و دانلود فیلم سینمایی رادیواکتیو
این فیلم براساس رمان ماری و پیر کوری ساخته شدهاست. داستان “رادیواکیتو” که در قرن بیستم جریان دارد، درباره زندگی علمی و شخصی ماری کوری که یک دانشمند لهستانی است، می باشد. در این فیلم اکتشافات آنها در طور زندگیشان به همراه پیر کوری به تصویر کشیده شده است
فیلم رادیواکتیو در ژانر عاشقانه محصول سال ۲۰۱۹ به کارگردانی مرجان ساتراپی است. در این فیلم بازیگرانی چون رزمند پایک، سم رایلی، کارا باسم و … به ایفای نقش پرداخته اند.
در بین مفاخر علمی دنیا، شخصیت ماری کوری یکی از مهمترین آنها به شمار میرود چرا که اولا یک زن است و توانسته در دورانی که زنان از حق و حقوق بسیار کمتری نسبت به امروز بهرهمند بودند به این حد از درجات علمی برسد و در ثانی او تنها شخصی در تاریخ است که برنده نوبل در دو رشته مختلف شده است. همین دو مورد کافیست تا نبوغ زندگی ماری کوری را به ما ثابت کند و سینماگران نیز از زندگی این شخصیت غافل نبودهاند.
داستان فیلم زندگی ماری کوری را از دوران جوانی به تصویر میکشد و گاه با فلشبکهایی، به کودکی او نیز سر میزند. کودکی که مادرش را در دوران طفولیت خود از دست میدهد و بعدها با اقدامات علمی که انجام میدهد، جان میلیونها نفر در سراسر دنیا را در برابر بیماری مثل سرطان نجات میدهد. ماری کوری مانند بسیاری از دانشمندان، در راهی که قدم برمیداشته تنها نبوده و همسرش نیز در تمام لحظات کنار او بوده است. این دو نفر در حین سالها مکاشفه و تحقیق، با مواد رادیواکتیویتی متفاوتی سر و کله میزنند و بدون آنکه بدانند، ذره ذره خودشان را غرق این مواد آلوده میکنند. فداکاری که کوری و همسرش در راه علمی خود به خرج میدهند، از دراماتیکترین لحظات فیلم است که در هیچ سکانسی مشخصا به آن پرداخت نمیشود اما سایه آن به دائما بر فیلمنامه افتاده است.
- ماری کوری در ورشو در پادشاهی لهستان به دنیا آمد؛ در آن دوران پادشاهی لهستان بخشی از امپراتوری روسیه بود. او در دانشگاه فلایینگ که بهطور پنهانی در ورشو دایر بود، تحصیل کرد و در سال ۱۸۹۱ و در سن ۲۴ سالگی به همراه خواهر بزرگترش، برونیسواوا برای تحصیل به پاریس رفت و پس از دریافت مدرک آموزش عالی، کار خود را بر روی پژوهش متمرکز کرد. در سال ۱۸۹۵ او با پیر کوری ازدواج کرد و نام خانوادگی شوهرش را گرفت.
گسترش نظریهٔ پرتوزایی و ترویج آن، توسعه تکنیکهای خالصسازی ایزوتوپهای پرتوزا و شناسایی دو عنصر بهنامهای پولونیوم و رادیوم از جمله دستاوردهای اصلی کوری بهشمار میروند. تحت نظارت او نخستین مطالعات علمی بر روی درمان تومورهای سرطانی با استفاده از ایزوتوپهای پرتوزا صورت گرفت. همچنین کوری در طول جنگ جهانی اول، پرتونگاری قابل حمل را توسعه داد تا با کمک آن امکان تصویربرداری پرتو ایکس در بیمارستانهای صحرایی فراهم شود.
پولونیوم اولین عنصری بود که توسط ماری کوری و همسرش کشف شد و به افتخار سرزمین مادریش، لهستان (به انگلیسی: Poland) این عنصر پولونیم نام گذاری شد. کوری، بنیانگذار مؤسسههای کوری در پاریس و ورشو است. امروزه این مراکز نقش مهمی در تحقیقات پزشکی دارند.
ماری کوری به دلیل سالها پژوهش در زمینهٔ مواد پرتوزا و قرارگیری طولانی مدت در برابر این مواد، بهویژه در دوران کار در بیمارستانهای صحرایی جنگ جهانی اول به کمخونی آپلاستیک مبتلا شد و سرانجام در سال ۱۹۳۴، در سن ۶۶ سالگی در بیمارستانی در فرانسه درگذشت. در سال ۱۹۹۵، پس از گذشت ۶۰ سال از مرگش، بقایای جسدش به پانتئون منتقل شد و او نخستین زنی شد که به پاس شایستگیها و دستاوردهایش در پانتئون به خاک سپرده شدهاست.
لهستان در سال ۲۰۱۱ در جریان سال جهانی شیمی، این سال را سال ماری کوری اعلام کرد.
این فیلم سینمایی از جمله آثار با موضوع «پیشرفت» است. پیش از این نیز فیلم های دیگری از جمله فیلم سینمایی درخشش نابغه، فیلم سریال مردان واقعی، فیلم سینمایی کلاشینکف، فیلم سینمایی رادیواکتیو، فیلم سینمایی سالیوت۷، فیلم سینمایی عملیات مریخ، فیلم سینمایی قلعه هایی در آسمان، مستند به توان چهل، و… در این زمینه منتشر شده است.