ساحره سوزان
مستند «ساحره سوزان»، آمریکا کشوری که امروز خودش را مهد آزادی، حقوق بشر و دموکراسی میداند اما در تاریخ خودش چه گذشته است؟ این مستند به تاریخ آمریکا و جنایتهای آن میپردازد.
تماشای آنلاین و دانلود مستند ساحره سوزان
مستند ساحره سوزان به کارگردانی و نویسندگی مهدی فیاضی کیا ساخته شده است.
مستند «ساحره سوزان» بخشی از وقایع دهه ۵۰ آمریکا را به تصویر میکشد.
زاویه جدیدی به بیصداقتی و نقض حقوق بشر توسط آمریکای مدعی پرداخته و بخشی از سابقه نه چندان دور این کشور در نقض آزادی بیان و تفتیش عقاید شهروندان خودش را که با عنوان «مک کارتیسم» معروف است، به نمایش میگذارد.
کارگردان مستند درباره «مککارتیسم» میگوید که علی رغم جنایات بسیاری که آمریکا و عناصرش در سالهای بعد از انقلاب اسلامی مرتکب شدند؛ اما همچنان آمریکا با خوی استکباری، ایران را متهم به نقض حقوق بشر میکند؛ در حالی که کارنامه این کشور پر است از نقض حقوق بشر و جنایت در قبال کشورهای مستقل. البته رنگینپوستان آمریکایی از جمله سیاهپوستان، سالها پس از الغای بردگی در این کشور، با برخوردهای غیرانسانی مواجه میشوند که هر از چندگاهی هم برخی از آنها رسانهای و موجب اعتراضات سیاهپوستان میشود.
عمده منابعی که برای کار تحقیق و پژوهش و نگارش فیلمنامه استفاده شده، انگلیسیزبان بودند و در این مسیر از اخبار مرتبط با این موضوع نیز حداکثر استفاده شده است. تصاویری هم که در مستندهای خارجی درباره موضوع «مککارتیسم» ساخته شده بود نیز به کار برده شده.
کارگردان این مستند درباره کارکرد چنین کارهایی برای مخاطب افزود:
ساخت این مستندها بیشتر برای این است که مخاطبان ایرانی از رویدادهایی که در گذشته آمریکا اتفاق افتاده باخبر شوند. چنین مستندهایی مخاطبان را آگاه میکند و مردم باید از تاریخ سایر کشورها به خصوص آمریکا اطلاع پیدا کنند و در جریان اتفاقهایی در آن کشورها رخ میدهد، قرار بگیرند و آگاهیهای لازم را در حوزههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی این کشورها کسب کنند.
اگر مخاطبان ما با آگاهی از این وقایع و قصهها بدانند، تاریخ بشر در گذشتههای نه چندان دور کشورهای غربی به خصوص آمریکا به چه شکل و صورتی بوده، حق انتخابهایی را پیدا میکنند که در گذشته نداشتهاند. البته متأسفانه با این موضوع، مستندهای ما و به طور کلی، ژانر مستند، عموماً پرمخاطب نیستند؛ اما مخاطبانی که مستند به طور عام و تاریخ به طور خاص برایشان اهمیت دارد، حق انتخابهایی پیدا میکنند که چگونه بتوانند در جهان امروز زندگی کنند.
این فیلم یکی از آثار منتشر شده در عماریار با موضوع «افول استکبار جهانی» است. از جمله این آثار میتوان به مستند ضد، موشن گرافیک گلوله های ناگزیر، مستند چهار سوارکار، موشن گرافیک خود تحقیری، مستند پونز، انیمیشن اوکی، مستند رویای آمریکایی، موشن گرافیک سقوط یک امپراتوری، موشن گرافیک سنتکام، مستند خون و نفت، مستند استقامت کن، مستند پایان بازی، مستند شیون یانکی ها، مستند جنون جدال و جمهوری و… اشاره کرد.