ود
مستند «ود»، با توجه به نقش و جایگاه علامه فقیه امینی در تبیین اصول حب و بغض ولایت امیرالمومنین و وحدت جامعه اسلامی، این مستند به معرفی علامه امینی به عنوان اسطوره ی غیرت شیعی در جهان تشیع و مرجع و پایه گذار وحدت بین جامعه ی شیعی و سنی می پردازد.
تماشای آنلاین و دانلود وُد
مستند ود به کارگردانی،تهیه کنندگی و نویسندگی ابوالفضل منافی پور ساخته شده است.
این مستند پیرامون علامه امینی (ره)، نویسنده کتاب الغدیر، عالم برجسته و شیعی می باشد که برای نگارش این اثر، سفرهای زیادی انجام داد و با افراد بسیاری به گفت وگو نشست. او سعی کرد از احادیث اهل سنت در این کتاب استفاده و ولایت امیرالمومنین علی(ع) را اثبات کند. یکی از ثمرات این سفرها و گفت وگوها، تأکید بر اتحاد میان همه مسلمانان از همه فرق و مذاهب بود؛ داستانی طولانی در طول تاریخ، که گزیده ای از آن در مستند «ودّ» به نمایش در آمده است.
عبدالحسین امینی معروف به علامه امینی(۱۳۲۰-۱۳۹۰ق)، نویسنده کتاب الغدیر، فقیه، محدث، متکلم، مورخ، نسخهشناس و از علمای بزرگ شیعه در قرن چهاردهم هجری قمری بود. علامه امینی از ٢٢ سالگی برای تحصیل علوم اسلامی به نجف رفت و از سید ابوالحسن اصفهانی، میرزا محمدحسین نایینی، محمدحسین غروی اصفهانی و شیخ عبدالکریم حائری یزدی، اجازه اجتهاد دریافت کرد.
علامه امینی علاوه بر نگارش آثار مهم علمی، کتابخانه امیرالمؤمنین(ع) را در نجف تاسیس کرد که حاوی ۷۰ هزار نسخه خطی و ۵۰۰ هزار عنوان کتاب است. شهداء الفضیله، «سیرَتُنا و سنَتُنا سیرهُ نبیِنا و سنتِه»، «تفسیر سوره حمد» و «أدبُ الزائرِ لِمَن یَمَّمَ الحائر» در شرح آداب زیارت امام حسین (ع) از دیگر آثار اوست.
امینی معتقد بود اجتهاد [در دنیای جدید] از حیطه قدرت فرد خارج است و باید هیئت فتوای مقتدر، شجاع و زمانشناس تشکیل شود. او منتقد بسیاری از محافل و مجالس مذهبی به دلیل بیاطلاعی و ناآگاهی بسیاری از گویندگان حدیث و معارف دینی بود. امینی معتقد بود زیارت ائمه و امامزادگان، بر خلاف آنچه هماکنون در بین شیعیان دیده میشود، باید بازده جدی پرورشی داشته باشد؛ از این رو، یکی از کارهای نخستین او، چاپ یکی از معتبرترین متون زیارتی شیعه به نام کامل الزیارات بود.
این مستند از مجموعه آثار با موضوع «سیره علما» و «روحانیت و طلاب» است. از جمله این آثار میتوان به مستند محی الدین، مستند آیت الله، مستند معراج روح، مستند مدرسه فیضیه، مستند آسید مهدی، مستند شیخ رضا، مستند شمیم باران، مستند میراث نجف، مستند مقدمه ای بر مقدمه، مستند مرزبان و… اشاره کرد.