دره اردن
تماشای آنلاین و دانلود مستند دره اردن
در این مستند طمع رژیم صهیونیستی برای به دست آوردن مناطق مختلفی در سرزمین فلسطین از جمله دره اردن به خاطر حاصل خیزی خاک آن به تصویر کشیده شده است
همچنین در این مستند چگونگی اشغال این منطقه در سالهای اخیر و تخریب روستاها و خانههای فلسطینی اهالی این منطقه و برپا شدن شهرک نشینهای صهیونیستی مورد بررسی قرار گرفته است.
اشغال فلسطین از سوی صهیونیستها طی یک فرآیند بلند مدت اتفاق افتاد و سال ۱۹۴۸، تنها نقطه اعلام رسمی این اشغال بود. صهیونیستها از چند دهه قبل فرآیند مهاجرت دادن صهیونیستها را از تمام نقاط دنیا در قالب آژانس یهود آغاز کرده بودند. سال ۱۹۴۸ هنگامی که رهبران گروههای ترور در تلآویو، تأسیس رژیم صهیونیستی را اعلام کردند به دلیل تراکم جمعیت فلسطینی در دو منطقه کرانه باختری و نوار غزه، نتوانستند این دو منطقه را بخشی از رژیم مجعول خود قرار دهند لذا از آن زمان تاکنون آنها مترصد هر فرصتی بودهاند تا اشغال فلسطین را کامل کرده، کرانه باختری رود اردن و نوار غزه را نیز به سرزمینهای اشغالی سال ۱۹۴۸، اضافه کنند. اضافه کردن این مناطق به اشغال اولیه فلسطین، از سوی صهیونیستها به اصطلاح، «الحاق» نامیده شده است. این اقدام از همان آغاز اشغال در دستور کار صهیونیستها قرار داشته و تا امروز در حال پی گیری است که در قالب طرح دولت ترامپ تحت عنوان «معامله قرن» به اجرای آن روی آوردهاند.
سابقه طراحی صهیونیستها برای الحاق کرانه باختری
الحاق کرانه باختری همواره بخشی از پروژه صهیونیزم در فلسطین بوده است چرا که آنها در اختیار گرفتن کل فلسطین را در پروژه خود تعریف کردهاند. در رژیم صهیونیستی طرحهای متعددی برای الحاق کرانه باختری ارائه شده است که تمامی این طرحها پس از اشغال قدس در سال ۱۹۶۷ ارائه شدهاند که مشهورترین آنها به دلیل آنکه به مرحله اجرا نزدیک شدند به قرار ذیل هستند.
طرح آلون
این طرح مربوط به ایگال آلون، وزیر کار رژیم صهیونیستی در دوره جنگ ۱۹۶۷، مشهور به جنگ ۶ روزه است. آلون یک ماه پس از پایان جنگ نامبرده، طی طرحی پیشنهاد داد بخشی از کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی الحاق شود. مبنای این طرح، قرار دادن رود اردن به عنوان مرزهای شرقی دولت عبری است. پیشنهاد آلون این بود که «بحرالمیت» با خطی فرضی از وسط به دو قسمت تقسیم شده، یک بخش آن به اردن و بخش دیگر به رژیم صهیونیستی واگذار میشود. علاوه بر اینکه بخشهایی از دره رود اردن و مناطقی از «بحرالمیت» که عرض آن از چند کیلومتر تا ۱۵ کیلومتر متفاوت است، به سرزمینهای ۱۹۴۸ الحاق میشوند. در کنار اینها طرح آلون پیشنهاد میداد مجموعهای از شهرکهای صهیونیستنشین که کشاورزی محور، نظامی و ویژه سکونت هستند ساخته شوند. آلون ساخت مجموعهای از شهرکهای صهیونیست نشین را در شرق قدس در طرح خود پیشنهاد داده بود. با طرح آلون بین سالهای ۱۹۶۷ تا ۱۹۷۷، ۳۴ شهرک صهیونیست نشین در زمینهای فلسطینیان در کرانه باختری و نوار غزه به وجود آمد که ۱۲ شهرک از این تعداد در قدس بنا شد.
این مستند یکی از فیلم های منتشر شده در عماریار با موضوع «رژیم صهیونیستی» است. از جمله این آثار می توان به مستند ۷۲ساعت، موشن گرافیک کووید ۱۹۴۸، مستند سقوط اسطوره، مستند عملیات سیانور، نماهنگ فلسطین، موشن گرافیک قدرت سایه، فیلم داستانی هدیه، مستند به سوی آسمان، فیلم داستانی نگین سلیمانی، مستند قصه های قدس، مستند سلاح مقاومت فلسطین، مستند اسرائیل شکاف از درون، مستند غریبه ای از غرب، مستند هاکریا ۲۰۴۰، مستند قصه های مقاومت، مستند غزه ۸۵مایل، فیلم سینمایی عیون الحرامیه، مستند سواحل اشک و زیتون و… اشاره نمود.