حکومت نظامی
فیلم سینمایی «حکومت نظامی»؛ سالهای ابتدایی دهه ۷۰ در اروگوئه را به تصویر می کشد که مأمور یک گروه آمریکایی توسط یکی از گروه ای محلی ربوده میشود.
فیلم اتفاقات و موقعیتهای پیش آمده در این آدم ربایی را به تصویر میکشد. این فیلم به بررسی عواقب ناخوشایند مبارزه بین دولت اروگوئه و چریکهای تپامارو میپردازد.
تماشای آنلاین و دانلود فیلم سینمایی حکومت نظامی
حکومت نظامی اثریست با محوریت ماجرای واقعی کودتای اروگوئه و گروگانگیری سرکنسول کشور برزیل و یک آمریکایی به نام «مایکل سانتوره» توسط چریکهای چپگرای جنبش آزادیبخش ملی اروگوئه یا توپاماروها ساخته شد. این فیلم نیز به یکی از آثار مهم سینمای گاوراس تبدیل شد. داستان ساخت «حکومت نظامی» به خودی خود نیز یک سوژه دراماتیک و سیاسی است. گاوراس «حکومت نظامی» را در شیلی زمان آلنده و با گروهی بازیگر شیلیایی ساخت اما مدتی بعد از پایان ساخت فیلم، دولت سالوادور آلنده به وسیله کودتای آمریکایی در حمایت از ژنرال پینوشه سقوط کرد و حدود ۳۰ نفر از بازیگران و دستاندرکاران شیلیایی فیلم تبعید، زندانی و اعدام شدند. در فصلی از فیلم، بازجو (هوگو) خطاب به سانتوره اینچنین میگوید: … شما (طرفداران امپریالیسم) مدعی هستید از آزادی و دموکراسی دفاع میکنید ولی روشهای شما چیزی نیست جز جنگ، فاشیسم و شکنجه، با من همعقیدهاید آقای سانتوره؟
چریکهای چپگرای توپامارو (جنبش آزادیبخش ملی اروگوئه) کنسول کشور برزیل و یک آمریکایی را گروگان میگیرند و مورد بازجویی قرار میدهند. آنها معتقدند که این آمریکایی (مایکل سانتوره) در پوشش کارشناس سازمان همکاریهای عمرانی، پلیس سیاسی اروگوئه را برای سرکوب جنبشهای دانشجویی و مردمی تعلیم میدهد و کنسول برزیل نیز عامل دیکتاتور وقت این کشور در اروگوئه است. توپاماروها با ارائه اسنادی اثبات میکنند که دولت اروگوئه از شکنجه و ترور شخصیتهای آزادیخواه این کشور توسط نیروهای تحت تعلیم مایکل سانتوره مطلع است و صلاحیت ادامه حکومت را ندارد ازین رو احزاب چپ مجلس خواستار استعفای رئیسجمهور و کابینه او میشوند. با گروگان گرفتن یکی دیگر از کارمندان آمریکایی سازمان همکاریهای عمرانی، دولت دست نشانده آمریکا در اروگوئه در آستانه سقوط قرار میگیرد که ناگهان پلیس سیاسی اروگوئه چند تن از رهبران توپامارو را دستگیر میکند. توپاماروها پیشنهاد مبادله زندانیان را میدهند که این پیشنهاد از طرف دولت رد میشود تصمیم بعدی آنها اعدام سانتوره است. دولت به خیال تخریب وجه توپاماروها در برابر این تصمیم سکوت میکند و مایکل سانتوره اعدام میشود.
این فیلم یکی از مجموعه آثار منتشر شده در عماریار با موضوع «استعمار» است. از جمله این آثار میتوان به فیلم سینمایی یتیم خانه ایران، مستند سفر با چگوارا، مجموعه مستند ضد، فیلم سینمایی طلا، مستند قتل عام اجتماعی، مستند نیکاراگوئه آزاد، مستند غریبه ای از غرب، مستند قلم جادویی، فیلم سینمایی استرداد، مجموعه مستند روزهای آزادی، مستند غارت، مستند خون زمین، مستند فاتحان سرزمین نو، مجموعه مستند دوران، مستند محاصره کوت، نماهنگ برپاخیز، مستند قصه شبان و گرگ، مستند مرد دلواری، مستند خاطرات خانه متروک، مستند تولد در زمین سوخته، مستند سرزمین مادری، مستند خاطرات نارنجی و… اشاره کرد.