مهدی عراقی را بکش
مستند «مهدی عراقی را بکش»، مروری بر چهار دهه زندگی و مبارزات حاج مهدی عراقی است و از ماجرای آشنایی او با شهید نواب صفوی تا شهادت را روایت کرده است.
- شهید مهدی عراقی از اعضاء فدائیان اسلام و از پایهگذاران اولیه حزب مؤتلفه اسلامی در ایران بود. او پس از انقلاب اسلامی به عنوان اولین مسئول زندان قصر تهران انتخاب شد و سپس به ریاست شورای مرکزی بنیاد مستضعفان درآمد. گروهک فرقان در ۴شهریور ماه ۱۳۵۸، مهدی عراقی و پسرش حسام را ترور کرد.
تماشای آنلاین و دانلود مستند مهدی عراقی را بکش
در مستند مهدی عراقی را بکش، ۳۰ چهره از میان خانواده، دوستان و مبارزان سیاسی زندگی حاج مهدی عراقی را از تولد تا شهادت در چهار دوره تاریخی روایت میکنند که از میان آنها به علی اکبر ناطق نوری، سیدمحمود دعایی، محسن رفیقدوست، فرخ نگهدار، بهزاد نبوی، محمدکاظم بجنوردی و عزتالله مطهری میتوان اشاره کرد.
حاج مهدی عراقی فعالیت سیاسیاش را با شهید نواب صفوی آغاز کرد، بعد از آن به نهضت امام خمینی (ره) پیوست و هفت ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی توسط گروهک فرقان ترور شد.
مستند «مهدی عراقی را بکش» نسخه سینمایی از مجموعه مستند تلویزیونیای است که روی آنتن خواهد رفت؛ آن مجموعه چهار قسمتی است و در هر قسمت، فصلی از زندگی شهید مهدی عراقی روایت میشود؛ مستند «مهدی عراقی را بکش» نیز به تأسی از همان مجموعه در چهار فصل روایت شده است.
فصل اول «دیدار» نام دارد که از تولد مهدی عراقی شروع کرده، به حضورش در کنار شهید نواب صفوی و اعدام نواب میرسد و به دیدار با امام خمینی (ره) ختم میشود. فصل دوم «ترور» نام دارد که از عاشورای سال ۱۳۴۲ و تظاهرات جنجالی آن آغاز شده، با دستگیری امام پس از این تظاهرات ادامه یافته است و در نهایت با ترور حسنعلی منصور و به زندان رفتن مهدی عراقی به پایان میرسد. فصل سوم «تاوان» است؛ در این فصل سه اتفاق مهم رخ میدهد؛ اول، تبدیل حکم اعدام مهدی عراقی به حبس ابد است، دوم، فتوای جنجالی تعدادی از علما در زندان مبنی بر مشرک بودن اعضای سازمان مجاهدین خلق و سوم، آزادی مهدی عراقی از زندان در سال ۱۳۵۵ است؛ فصل پایانی مستند «رهایی» است که با حال و هوایی متفاوت با سه فصل دیگر روایت میشود؛ این فصل روایتی از حضور شهید عراقی در کنار امام خمینی در نوفللوشاتو است، سپس به پیروزی انقلاب اسلامی میرسد و در نهایت با شهادت مهدی عراقی توسط گروهک فرقان به پایان میرسد.
این فیلم از جمله آثار با موضوع «پیروزی انقلاب اسلامی» است. از جمله این آثار می توان به مستند بسته ۵۷، مستند مهدی عراقی را بکش، مستند خامنئی، مستند انقلاب در اندونزی، مستند بازگشت، مستند خشاب های خالی، مستند کمیته، مستند خون سار، مستند رزم آرزم، مستند موزائیک انقلابی، پویانمائی وحید، مستند صدای انقلاب، مستند اشعار مادرانه، مستند انقلاب در زابل، مستند مکتب امام، مستند ارثیه پدری، مستند اعلی حضرت که بود، مستند آذرخش و… اشاره نمود.