ثروت ملل
مستند «ثروت ملل»، روایتی از اقتصاد ملل مختلف براساس کتاب نیکوکاران نابکار اثر هاجون چانگ است.
تورم کشورهای در حال توسعه بیشتر به علت تورم مبتنی بر تقاضا است و سیاستهایی که به کاهش این نوع تورم میانجامد با کاهش فرصتهای شغلی و سطح دستمزدها و کاهش تولید، باعث جلوگیری از روند رو به رشد این کشورها میشود. پس کشورهایی که در مراحل ابتدایی رشد خود میباشند وجود تورمهایی که بالاتر از نرم استاندارد کشورهای پیشرفته میباشد تا حدودی طبیعی است و فشار بر این کشورها برای کاهش تورم تا حد زیادی غیر منطقی میباشد.
تماشای آنلاین و دانلود مستند ثروت ملل
مستند ثروت ملل به کارگردانی محمد رودگلی و تهیه کنندگی مهدی مطهر با موضوع اقتصاد براساس کتاب نیکوکاران نابکار اثر هاجون چانگ ساخته شده است.
هاجون چنگ بین نظریهپردازیهای معمول درباره توسعه اقتصادی و آنچه از اوان انقلاب اقتصادی تاکنون در عالم واقع روی داده است شکافی بزرگ میبیند که آن را در این کتاب پیش رویمان قرار میدهد.تحلیل قاطعانه وی نشان میدهد که چگونه، و چرا، نسخههای تجویزی مبتنی بر دکترینهای حاکم به آسیبهایی جدی انجامیدهاند، به ویژه برای آسیبپذیرترین و بی دفاعترین اقشار جوامع آسیبهایی که احتمال میرود همچنان ادامه یابد. این کتاب در مقابل کتاب «جهان مسطح است» توماس فریدمن و آثار مشابه اقتصاددانان نولیبرال نوشته شده که توصیهها و نسخههای پیشنهادیشان به کشورهای در حال توسعه در اغلب موارد به فاجعه انجامیده است.
کتاب «نیکوکاران نابکار» پنجمین دفتر مجموعه پشت پردهی مخملین، اثر هاجون چانگ، استاد اقتصاد توسعه دانشگاه کمبریج است که در سال ۲۰۰۳ برنده جایزه «گونار میردال» و در سال ۲۰۰۵ موفق به کسب جایزه «لئوتیف برای پیشبرد مرزهای تفکر اقتصادی» شده است. این کتاب در ایران توسط میرمحمود نبوی و مهرداد شهابی ترجمه شده است. پروفسور هاجون چنگ توانسته فکورانه و به صورتی جالب و جذاب از مثالهای برگرفته از زندگی واقعی کتاب «نیکوکاران نابکار» را به نگارش درآورد. جوزف استیگلیتز، برنده سال ۲۰۰۱ جایزه نوبل اقتصاد «این پژوهش پر وضوح و بصیرانه،که مثالهای بسیار جالب نویسنده به آن شادابی و سرزندگی بخشیده است،و با تیز هوشی فراوان همراه است را میتوان «اقتصاد شناسی جهان واقعی» نامید. نیکوکاران نابکار لقبى است که چنگ به کشورهاى ثروتمندى میدهد که بازار آزاد و تجارت خارجى آزاد را به کشورهاى تنگدست با این هدف توصیه میکنند که سهم بیشترى از بازارهاى کشورهاى مزبور را به چنگ آورند و از ظهور رقبایى احتمالى پیشگیرى کنند.
هاجون چنگ در این کتاب نشان میدهد که ابرقدرتهای اقتصادی امروز از ایالات متحد گرفته تا بریتانیا و کشور مطبوعش کره، همه با سیاست حمایتگرایی بی پرده و دخالت دولت در عرصه صنایع توانستند به شکوفایی اقتصادی دست یابند. اما کشورهای ثروتمند خود را از این بابت به فراموشی زدهاند، درباره معجزات تجارت خارجی آزاد افسانه شاه پریان میبافند و از طریق وکلایشان مانند «بانک جهانی»، «صندوق بینالمللی پول» و «سازمان تجارت جهانی» سیاستهایی را که به نفع خودشان است در حلقوم کشورهای در حال توسعه حقنه میکنند. برخلاف مدلسازیهای اقتصاددانان عادی که در آنها مبنای رفتار اقتصادی انتظارات اقتصاددانان است، هاجون چنگ به بازبینی گذشتهها میپردازد تا رویدادهای جهان واقعی را نشان دهد. تاریخچه که پروفسور چنگ پیش رویمان قرار میدهد نقطه مقابل تاریخ رسمی غرب است و ستونهای افسانهپردازی های رایج درباره بازار آزاد را یکی پس از دیگری فرو میریزد.
این فیلم با موضوع «اقتصاد» منتشر شده است. از جمله این آثار می توان به مستند گزارش یک سقوط، فیلم سینمایی رکود بزرگ، فیلم سینمایی بانکدار مبارز، مستند قتل عام اجتماعی، مستند نیکاراگوئه آزاد، مستند پایان بازی، مستند کارخانه آمریکایی، مستند گاو خشمگین و… اشاره نمود.