ترال
مستند «ترال»، سعی میکند با اتکا بر اسناد رسمی سازمان شیلات و همچنین با کمک گرفتن از تصاویر مربوط به صید ماهیان «ترال» توسط کشتیهای بهاصطلاح چینی، اصل ماجرا و عوامل پشتپرده آن را برای مخاطب روشن بسازد و از سوی دیگر در این مستند تلاش شده تبعات این اتفاق را از دیدگاه زیستمحیطی بررسی میکند.
تماشای آنلاین و دانلود مستند ترال
مستند «ترال» سعی میکند با اتکا بر اسناد رسمی سازمان شیلات و همچنین با کمک گرفتن از تصاویر مربوط به صید ماهیان «ترال» توسط کشتیهای بهاصطلاح چینی، اصل ماجرا و عوامل پشتپرده آن را برای مخاطب روشن بسازد و از سوی دیگر در این مستند تلاش شده تبعات این اتفاق را از دیدگاه زیستمحیطی بررسی میکند. مدتی است که ماجرای صید ماهی به روش «ترال» مورد اعتراض صیادان بومی و مردم استانهای ساحلی جنوب شده است.
حجت الله عدالت پناه کارگردان دهه شصتی، جوان و خوش فکری است که مستندسازی را در دهه ۸۰ آموخته و از سال ۹۰ نیز به صورت حرفهای وارد عرصه مستندسازی شده است، این کارگردان با تولید مستندی با عنوان «ترال»، به ابعاد مختلفی از صید «ترال» پرداخته و سعی کرده دستهای مرموز پشت پرده این قراردادها را شناسایی کند.
کارگردان در مستند با تحقیقات انجام شده و مصاحبه با دانشمندان این حوزه درطول فیلم نشان میدهد این نوع صید برای زیست بوم خلیج فارس خطرناک است و ادامه آن صدمات جبران ناپذیری به بافت گیاهی و جانوری خلیج فارس میزند و به طبع، آسیبهای اجتماعی را نیز در پی دارد. دو هدف در این مستند دنبال می شود: در مرحله اول با بررسی کشتیهای صید «ترال» میزان آسیب وارد شده به زیست بوم دریابی و معیشت مردم بومی منطقه را به تصویر می کشد و از این رهگذر به آسیبهای اجتماعی ناشی از این پدیده اشاره می کند و بیان می کند بیکاری و نبود صید باعث آثار جبرانناپذیر اجتماعی از جمله تشدید فقر و مشکلاتی نظیر حاشیهنشینی در شهرها و سوق یافتن جوانان به قاچاق میشود.
از سوی دیگر مستند «ترال» سعی کرد پشت پرده قراردادهای ننگین را مشخص کند. ما سعی کردیم ببینیم چگونه یک عده رانت خوار توانستهاند از جایگاه خود سوءاستفاده کرده و این مجوزها را بگیرند؟ و بیحساب و کتاب از منابع ملی خلیج فارس بهره ببرند و زیست بوم دریایی را تخریب کنند، در حالی که معیشت مردم صیاد بومی وابسته به صید است و سالیان مختلف با این کار روزی خود را از دریا میگرفتند. در عین حال آسیبی هم به زیست دریایی نمیزدند.
این مستند، از جمله آثار «نقد درون گفتمانی» منتشر شده در عماریار است. پیش از این هم آثاری مانند مستند داد، مستند قرارداد ۱۹ژوئن، مستند زمستان یورت، مستند فروشنده۱، مستند فروشنده۲، مستند فروشنده۳، مستند امیدیه، مستند چرخ ناکوک، مستند نان گزیده ها، مستند دریابست، مستند تلکه، مستند ترال، مستند قزل قیه، مستند نفس خوار و مستند دیوارکش در موضوع نقد درون گفتمانی منتشر شده است که به شما پیشنهاد می کنیم تماشای این فیلم ها را از دست ندهید.