23 نفر
فیلم سینمایی «۲۳ نفر»، بر اساس کتابی اثر یوسف احمدزاده به نام «آن بیست و سه نفر» نوشته شده و درباره ۲۳رزمنده نوجوان است که بین ۱۳ تا ۱۷ سال داشتند و در جریان جنگ ایران و عراق در اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱ در مرحله مقدماتی عملیات بیتالمقدس در مناطق مختلف جبهه به اسارت نیروهای عراقی درآمدند.
تماشای آنلاین و دانلود فیلم سینمایی ۲۳ نفر
فیلم سینمایی «۲۳ نفر» به کارگردانی مهدی جعفری و تهیه کنندگی مجتبی فرآورده ساخته شده است. این فیلم با تمرکز بر زندگی ۲۳ نوجوان ایرانی اسیر شده در عراق و بررسی رفتارهای این گروه از زمان اسارت تا پذیرفته شدن درخواستشان، یک طیِ طریق زیبا دوره نوجوانی تا جوانی را نشان می دهد تا آنها «مرد» شوند.
بیست و سه نفر، گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی بودند که در جریان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۱ به اسارت نیروهای عراقی درآمدند. این گروه کم سن و سال بین ۱۳ تا ۱۷ سال داشتند، اکثراً از تیپ ثارالله کرمان اعزام شده بودند و اردیبهشت ۱۳۶۱ در مرحله مقدماتی عملیات بیتالمقدس در مناطق مختلف جبهه اسیر شدند.
۲۳ نفر، کودک و نوجوانی که با لهجهها و زبان های مختلف از سراسر ایران با نیت دفاع از وطن به میدان آمده اند و حالا از بد روزگار در جایی با همه جمع شده، ۲۳ نفر می شوند و همگی توسط نیروهای عراقی به اسارت گرفته میشوند.
برخی هایشان هنوز حال و هوا و دنیای کودکانهای دارند، کودکانه فکر میکنند، کودکانه حرف میزنند و حتی کودکانه لجبازی و مقاومت میکنند. کودکانی با جهانها و خواستههای متفاوت؛ از یک حافظ قرآن با لهجۀ یزدی تا ترک زبانی که هیچکس نمیفهمد چه می گوید، از کسانی که می خواهند مردانه تصمیم بگیرند تا کسانی که کلا احساسی رفتار می کنند و فقط میخواهند به وطن برگردند. کودکانی که به رغم شیرینیها و طنازیهایی که در این رفتارهای کودکانهشان دارند، ناگهان در فضایی قرار می گیرند که لازم است تا بزرگ شوند و آنها یکباره بزرگ میشوند. آنقدر بزرگ که وقتی صدام حسین آنان را در یک نمایش بینالمللی جمع میکند تا خود و حکومتش را تطهیر و ارزشهای انسانی را دایعهداری کند، در مقابلش میایستند، به غذاهای وسوه کنندهاش پشت میکنند و دست به اعتصاب غذا میزنند تا به جمع دیگر اسرا بپیوندند.
صدام پس از آگاهی از این موضوع و دیدن گزارش اسارت قوای ایرانی به دلیل شکست در خرمشهر سعی میکند از این ماجرا سوءاستفاده و به نفع خود بهرهبرداری تبلیغاتی کند و دستور میدهد که آنها را از بقیه اسرا جدا کنند و به کاخ وی بیاورند.
در دیداری که این نوجوانان با شخص اول کشور عراق صدام حسین داشتند وی سعی میکند تا با ناراحت شدن از این موضوع که اینها کودکانی بیش نیستند که به زور به جنگ فرستاده شدند، با آنها احساس همدردی کند و به دختر کوچکش «حلا» میگوید که شاخه گلهایی را به آنها بدهد و بعد با آنها عکس یادگاری میگیرد و میگوید که به زودی با موافقت کمیته بینالمللی صلیب سرخ آنها را به ایران برمیگرداند.
مطبوعات عراق پس از این ماجرا فیلمها و عکسهایی از آنها منتشر میکنند و در تیتر روزنامههای عراق جمله معروف صدام را مینویسند: «کل اطفال العالم اطفالنا» همه بچههای دنیا بچههای ما هستند. این ۲۳ نفر که در موضع انفعالی قرار گرفته بودند اعتصاب غذا میکنند تا به جمع دیگر اسیران بازگردند. آنها در نهایت پس از اتفاقات زیادی به خواسته خود میرسند ولی تا ۲۶ مرداد ۱۳۶۹ در اسارت میمانند.
اسیر ایرانی دیگری به نام ملاصالح قاری مترجم صدام در این دیدار بود که بعدها پس از آزادی به جرم خیانت به ایران از طرف وزارت اطلاعات ایران زندانی و بازجویی شد و نهایتاً با نامه سید علیاکبر ابوترابیفرد روحانی آزاد شده از اسارت بی گناهی وی اثبات شده و از وی رفع اتهام میشود.
این فیلم از مجموعه آثار با موضوع «دفاع مقدس» می باشد. از جمله اثار این مجموعه می توان به مستند چریک پیر، مستند مادر جبهه ها، مستند ۳۳سال سکوت، مستند شیر صحرا، مستند وصیت نامه، مستند سرباز واهیک، انیمیشن نبرد خلیج فارس ۱، مستند گردان قاطریزه، فیلم سینمایی شیار ۱۴۳، فیلم سینمایی ویلایی ها، مستند معلم، مستند نبردهای فانتوم، مستند نبردهای تام کت، مستند سرداران روستا، سریال شرایط خاص، فیلم سینمایی منصور و… اشاره نمود.