قصه شبان و گرگ
مستند «قصه شبان و گرگ»، بانگاهی متفاوت، روشن و رو به آینده، درباره فرهنگ، تاریخ و اجتماع افغانستان تولید شده است.
در این مستند، مخاطب با شهید دکتر سید «علیشاه موسوی گردیزی»، پزشک مجاهد افغانستانی همراه می شود که چندسالی از عمرش را بی گناه در زندان «گوآنتانامو» گذرانده است. شهید موسوی، خاطرات خود را از اسارتش در گوانتانامو روایت می کند و اشاره هایی به وضعیت افغانستان در زمان اشغال آمریکایی ها دارد.
تماشای آنلاین و دانلودمستند قصه شبان و گرگ
شهید دکتر سیدعلیشاه موسوی گردیزی، پزشک مجاهد افغانستانی است؛ سیدی از اهالی گردیز افغانستان که چندسالی از عمرش را بی گناه در گوآنتانامو گذرانده بود. او در مستند قصه گرگ و شبان خاطرات خود از اسارتش در گوانتانامو را روایت میکند.
دکتر سید محمد علیشاه موسوی گردیزی، سال ۱۳۳۸ در گردیز متولد شد. وی پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه، در سال ۱۳۶۵ در رشته پزشکی دانشگاه کابل مشغول به تحصیل شد. اما پس از روی کار آمدن حکومت کمونیستی در افغانستان عطای دانشگاه را به لقایش بخشید و در سال ۱۳۵۶ به صف مجاهدین در زادگاهش، گردیز؛ پیوست. وی در سالهای حضورش در جهاد به عنوان فرمانده مجاهدین جبهه مرکزی گردیز، دو بار از ناحیه گردن زخمی شد.
سرانجام؛ موسوی در سال ۱۳۶۹ به ایران مهاجرت کرد و با بورسیه تحصیلی وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران شد و در سال تحصیلی ۱۳۷۷- ۱۳۷۸ موفق به دریافت دانشنامه دکترای پزشکی خود از این دانشگاه شد.
این پزشک مجاهد افغانستانی در اردیبهشت/ثور ۱۳۸۱ به کشورش بازگشت و با رای مردم زادگاهش به لویه جرگه (مجلس بزرگان) راه یافت. وی نیمه شب ۲۲ مرداد/اسد ۱۳۸۲ در منزلش دستگیر و به زندان آمریکاییها در بگرام و سپس گوانتانامو انتقال یافت.
موسوی چهار سال از عمر خود را در زندانهای آمریکاییها در بگرام افغانستان و گوانتانامو در کوبا گذرانده است. وی بعد از آزادی از زندان مخوف گوانتانامو خاطرات خود را در کتابی ۳۶۸ صفحهای با عنوان «حقایق ناگفته از زندان گوانتانامو» در کابل چاپ و منتشر کرد.
این فیلم یکی از آثار منتشر شده در عماریار با موضوع «تروریسم» است. از جمله این آثار میتوان به موشن گرافیک ترور سلیمانی هسته ای، مستند به نام خلق، مستند عمق میدان، فیلم سینمایی بادیگارد، فیلم داستانی کیف، مستند بهشتی برای ملت، مستند قاسم، مستند آقای دادستان، پویانمایی وحید، مستند میراث مجید، مستند کفن مشکی، مستند یک روز به خصوص، مستند فرزند کبیر کوه، فیلم داستانی ساحل امن، مستند قصر قند، مستند آقای وکیل، مستند پرونده ناتمام، و… اشاره کرد.