آوای شب دهم
مستند «آوای شب دهم»، درباره دختری به نام سعیده است که پدر و مادری ناشنوا دارد و مترجم هیات عزاداری ناشنوایان است.
او تلاش میکند علی رغم مخالفتهای دیگران در هیات شرکت کرده و برای بچه های ناشنوا مداحیها را به زبان اشاره برگرداند.
تماشای آنلاین و دانلود آوای شب دهم
مستند آوای شب دهم به کارگردانی و نویسندگی سمیه کرمی ساخته شده است.
دختری که پدر و مادرش ناشنوا هستند،در تلاش است که برای هیات عزاداری در محرم، به عنوان مترجم،کنار مداح بایستد و برای ناشنوایان اشاره کند ولی با ممانعت افراد مختلف نمی تواند.
سمیه کریمی کارگردان مستند «آوای شب دهم» درباره ساخت این مستند گفت: ساخت مستند «آوای شب دهم» ۲ سال طول کشید و به تازگی تدوین آن به پایان رسیده و آماده نمایش است. این مستند درباره دختری است که پدر و مادرش ناشنوا هستند و خودش میخواهد مترجم هیات ناشنوایان شود که در این راه با مشکلاتی موجه میشود.
وی بیان کرد: هیاتهای یزدی بسیار جالب هستند و عزاداری بسیار متفاوتی را نسبت به شهرهای دیگر انجام میدهند. سوژه این فیلم زمانی به ذهن من رسید که شاهد عزاداری هیات ناشنوایان در یزد بودم، مترجمی که این هیات را همراهی میکرد خیلی خوب از پس این کار برنمیآمد و حس و حال آن چنانی نداشت. پیش از این دختری که در مستند به تصویر کشیده شده و تمایل به حضور در این هیات را داشت، دیده بودم.
این مستندساز توضیح داد: این دختر و علاقهاش به مترجم بودن در هیات عزاداری ناشنوایان را دیدم و شاهد این بودم که برای مترجم شدن در این هیات چه تلاشهایی کرده است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به این مساله اشاره کرد که وجود یک مترجم خوب در هیات عزاداری ناشنوایان بسیار مهم است، در این هیاتها در کنار مداح، یک نفر باید همراه با هیات سینه میزد تا اعضای هیات بتوانند با ریتم نوحه همراه شوند و یک نفر نیز نوحه را برای ناشنوایان ترجمه کند.
کریمی بیان کرد: یکی از نکات جالب در این هیات این بود که عزاداری آنها نسبت به دیگر هیاتها احساسیتر است و عشق به امام حسین (ع) روی صورت آنها حس میشود.
وی ادامه داد: فعالیت یک مترجم زن در یک هیات عزاداری میتواند حواشی و مشکلاتی را برای فرد بهوجود آورد اما این دختر تمام تلاش خود را کرده بود تا به عنوان مترجم در این هیات حضور داشته باشد و این مستند تلاشهای این دختر را برای رسیدن به هدف خود به تصویر کشیده است.
این فیلم از جمله آثار منتشر شده در عماریار با موضوع «شهادت امام حسین(ع)» است. از جمله این آثار میتوان به نماهنگ روضه خانگی، مستند حاج مرزوق، نماهنگ دو خط دلتنگی، موشن گرافیک یاران حسین، نماهنگ فدای مرقد، مستند مداح، مستند و کویر شاهد بود، مستند بچه های هیمالیا، ویژه برنامه پرچمدار کوچک، مستند نخل شمرون، نماهنگ اجر، مستند ماجرای تایلند، مستند سید ظهیر، نماهنگ مجلس یاران حسین، مستند سقا، مستند سد باقر، نماهنگ خانه زاد، مستند حسین کیست، موشن گرافیک طف، مستند ترکیب بند، مستند مثل سرو، مستند تکیه نفرآباد، مستند آوای شب دهم، مستند چهار پایه و… اشاره کرد.