چرخ ناکوک
مستند «چرخ ناکوک»، به سراغ پاسخگویی و ابهاماتی رفته تا راهکاری برای بهبود و توسعه صنعت خودرو و مشکلات آن در کشور پیدا کند.
در طی سالهای اخیر خودرو و صنعت خودروسازی در کشور تاثیرات به سزایی در زمینههایی چون اقتصاد، محیط زیست، امنیت روانی، سلامت و… گذاشته است و همیشه سئوالات و انتقاداتی نسبت به آن بوده و هست.
تماشای آنلاین و دانلود چرخ ناکوک
مستند چرخ ناکوک به کارگردانی حجت اله عدالت پناه و تهیه کنندگی محمد حسین سیف الهی ساخته شده است.
فیلم کوتاه مستندی با موضوع حمایت از صنعت خودروسازی داخلی با عنوان «چرخ ناکوک» و با محوریت واگذاری صنعت خودروسازی کشور به بخش خصوصی ساخته شده است.
صنعت خودرو سازی در زمینه های زیادی از جمله اقتصاد ،محیط زیست و …تاثیر فراوانی گذاشته است و همیشه انتقاداتی و ابهاماتی را نیز به همراه داشته است در این مستند سعی شده است به تمام این ابهامات رفته و سعی رارد راهکاری مناسبی برای مشکلات ارائه دهد.
کارگردان این مجموعه درباره ایده ساخت این مستند توضیح داد: ایده ساخت این کار به سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۴ بر می گردد که درباره موضوع خصوصی سازی و نقش آن در اقتصاد کشور صحبت کرده بودند و حتی بعد از سخنان آن سال، ابلاغیهای را هم به دولت میدهند که هرچه سریع تر دولت کوچک شده و اقتصاد به دست مردم سپرده شود تا شاهد پویایی و رونق در این حوزه باشیم و حضور مردم در حوزه اقتصاد گسترش پیدا کند.
عدالت پناه با اشاره به تغییر چند دولت در این مدت و نیاز به بررسی و پیگیری دقیق میزان اجرای خصوصی سازی خاطرنشان کرد: در «چرخ ناکوک»، تلاش کردیم به صورت مصداقی وارد حوزه اقتصاد شویم و به همین خاطر، به بحث خودروسازی و چگونگی خصوصیسازی در آن پرداختیم.
همچنین اضافه کرد: این اثر، عدم انجام درست و اصولی خصوصی سازی در صنعت خودروسازی کشور را نشان میدهد. زیرا اگر این روند به صورت صحیحی صورت گرفته بود با ایجاد رقابت بیشتر شاهد پویایی این صنعت بودیم. اگر دولتمردان دست خود را از صنعت خودروسازی کوتاهتر کنند با شرایط و زیرساخت هایی در این حوزه داریم می توانیم در فاصله زمانی ۳ تا ۵ ساله این صنعت مهم اقتصاد کشور را احیا کنیم.
عدالت پناه عنوان کرد: در ساخت مستند «چرخ ناکوک» روی بحث مصرف کالای ملی تاکید می کنیم و به مسئولان و مردم می گوییم که ما ایرانی هستیم و صنعت خودرو کشور نیز باید فعال و پویا باشد. اما در عین این که مردم از تولیدات داخلی استفاده می کنند باید از کیفیت آن هم رضایت داشته باشند.
این مستند، از جمله آثار «نقد درون گفتمانی» منتشر شده در عماریار است. پیش از این هم آثاری مانند مستند داد، مستند قرارداد ۱۹ژوئن، مستند زمستان یورت، مستند فروشنده۱، مستند فروشنده۲، مستند فروشنده۳، مستند امیدیه، مستند چرخ ناکوک، مستند نان گزیده ها، مستند دریابست، مستند تلکه، مستند ترال، مستند قزل قیه، مستند نفس خوار و مستند دیوارکش در موضوع نقد درون گفتمانی منتشر شده است که به شما پیشنهاد می کنیم تماشای این فیلم ها را از دست ندهید.