دوران - انقلاب آمریکا 3
استقلال انگلیسیهای تازه به دوران رسیده در آمریکا، نوید ساخت دنیایی مدرن بر اساس کهنترین آرزوی کانونهای ثروت و قدرت یهودی بود. شورش و به دنبال آن استقلال سیزده ایالت انگلیسی بر ضد استعمار کهن بریتانیا، سرآغاز عصر جدیدی از تجاوز و استعمارگری مدرن در قرنهای اخیر شد. کشوری که مهمترین روز تقویم خود را ۴ جولای ۱۷۷۶، روز استقلال، میداند، از ابتدای شکلگیری خود حق استقلال و حیات هر ملت و مردمی را که بر سر راه خود میدید، زیر پا گذاشته است. مسیر گسترش نفوذ و استعمار آمریکا از میان مردم سرخپوست، سیاهپوستان، مکزیک و آمریکای لاتین تا تمام اقصی نقاط کره خاکی، ریشههای این وقایع، افراد صاحب نفوذ، جریانها و وقایع دخیل در آن، موضوعاتی هستند که در این بخش به آنها پرداخته خواهد شد.
در این قسمت از برنامه با حضور پژوهشگرهای جوان درباره ی انقلاب آمریکا گفتگو میشود.
تماشای آنلاین و دانلود مستند دوران
مستند دوران به چگونگی به وقوع پیوستن انقلاب های تاریخ معاصر ازجمله انقلاب صنعتی ،انقلاب روسیه ،انقلاب کوبا ،انقلاب فرانسه ،انقلاب انگلستان و غیره می پردازد.
انقلاب آمریکا یک انقلاب ایدئولوژیک و سیاسی بود که طی سالهای ۱۷۶۵ تا ۱۷۸۳ در مستعمرات آمریکای شمالی رخ داد و در نهایت منجر به استقلال سیزده ایالت آمریکای شمالی از پادشاهی بریتانیا و تأسیس ایالات متحدهٔ آمریکا به عنوان نخستین لیبرال دموکراسی مدرن در جهان گردید.
مستعمرهنشینان آمریکایی نسبت به پرداخت مالیات به مجلس بریتانیا معترض بودند چراکه هیچگونه نمایندگی مستقیمی در این مجلس نداشتند. پیش از دهه ۱۷۶۰، مستعمرههای بریتانیا در آمریکا، در امور داخلی خود از سطح بالایی از خودمختاری برخوردار بودند و این امور تحت حاکمیت قانونگذاران محلی قرار داشت. اما قانون تمبر مصوب ۱۷۶۵ مالیات داخلی بر مستعمرهها تحمیل کرد که به اعتراض مستعمرهنشینان و تشکیل جلسه نمایندگان چندین مستعمره در «کنگرهی قانون تمبر» منجر شد. پس از لغو این قانون توسط بریتانیا تنشها مدتی آرام شد اما در سال ۱۷۶۷، پس از تصویب قوانین تاونزند، دوباره اعتراضها بالا گرفت. دولت بریتانیا در ۱۷۶۸ سربازان خود را به بوستون فرستاد تا ناآرامیها را سرکوب کنند که کشتار بوستون در ۱۷۷۰ را رقم زد. دولت بریتانیا بخش اعظم حقوق و عوارض دولتی مندرج در قوانین تاونزند را در ۱۷۷۰ لغو کرد اما برای آنکه حق وضع مالیات مجلس بریتانیا بر مستعمرهها را به شکلی نمادین نشان بدهد، مالیات چای را حفظ کرد. به آتش کشیدن کشتی گَسپی در رودآیلند در ۱۷۷۲، تصویب قانون چای در ۱۷۷۳ و مهمانی چای بوستون در دسامبر ۱۷۷۳، منجر به بالاگرفتن دور جدیدی از تنشها شد. بریتانیاییها با بستن بندر بوستون و تصویب یک سری قوانین کیفری به این تنشها پاسخ دادند که عملاً مزایای خودمختاری مستعمرهی ماساچوستبی را لغو میکرد. مستعمرههای دیگر به حمایت از ماساچوست برخاستند و دوازده مستعمره از سیزده مستعمره، نمایندگان خود را در اواخر سال ۱۷۷۴ به نخستین کنگره قارهای فرستادند تا برای مقاومت در برابر بریتانیا هماهنگ شوند. مخالفان بریتانیا با نام پاتریوت (میهندوست) یا ویگز شناخته میشدند. مستعمرهنشینانی را که همچنان به سلطنت بریتانیا وفادار بودند وفادارماندگان (لویالیست) یا توریز میخواندند.
این فیلم یکی از مجموعه آثار منتشر شده در عماریار با موضوع «استعمار» است. از جمله این آثار میتوان به فیلم سینمایی یتیم خانه ایران، مستند سفر با چگوارا، مجموعه مستند ضد، فیلم سینمایی طلا، مستند قتل عام اجتماعی، مستند نیکاراگوئه آزاد، مستند غریبه ای از غرب، مستند قلم جادویی، فیلم سینمایی استرداد، مجموعه مستند روزهای آزادی، مستند غارت، مستند خون زمین، مستند فاتحان سرزمین نو، مجموعه مستند دوران، مستند محاصره کوت، نماهنگ برپاخیز، مستند قصه شبان و گرگ، مستند مرد دلواری، مستند خاطرات خانه متروک، مستند تولد در زمین سوخته، مستند سرزمین مادری، مستند خاطرات نارنجی و… اشاره کرد.