رمز و راز ملکه
مستند «رمز و راز ملکه»، که به بهانه شصتمین سال تاجگذاری الیزابت دوم تولید شده است، زندگی پر رمز و راز ملکه انگلستان را روایت می کند. اختیارات ملکه در اداره کشور، کشورهای تحت نفوذ مستقیم ملکه، سازوکار کشورهایی که با نماینده ملکه اداره می شوند و…از جمله مواردی است که در این مستند به آن پرداخته شده است.
تماشای آنلاین و دانلود مستند رمز و راز ملکه
این مستند به ساختار حکومت بریتانیا و نقش کلیدی ملکه الیزابت در مناسبات پنهان سیاسی این کشور پرداخته و مختصری از تاریخ انگلستان، مستعمرات این کشور و کشورهای مشترکالمنافع انگلیس را بررسی میکند.
در این مستند داستانی کامل از چگونگی شکل گیری پادشاهی انگلیس از آغاز تاکنون، حکومت ملکه و شرایط کنونی حکومت در این کشور روایت میشود.
پاسخ برخی سؤالات نظیر اختیارات ملکه در اداره کشور، کشورهای تحت نفوذ مستقیم ملکه، سازوکار کشورهایی که با نماینده ملکه اداره میشوند ازجمله مواردی است که در این مستند به آن پرداختهشده است.
«رمز و راز ملکه» به کارگردانی مهدی نقویان از محصولات مرکز مستندسازی حوزه هنری می باشد.
در بخش هایی از این مستند به معرفی پادشاهی انگلستان و کاخ باکینگهام پرداخته میشود، کاخی با مساحت فراوان و ۸۰۰ کارمند رسمی که ملکه، رئیس همه آنهاست. پشت یکی از درهای کاخ باکینگهام، ملکه زندگی میکند که حدود نیم قرن است فرمانده بلامنازع انگلستان به شمار میرود. الیزابت دوم با نام کامل الیزابت آلکساندرا مری، قدرتمندترین زن انگلیس است که به عقیده برخی کارشناسان تاریخی، همه راهها به او ختم میشود. در این مستند شاهد روایتی کامل از چگونگی شکل گیری پادشاهی انگلیس از آغاز تاکنون، حکومت ملکه و شرایط کنونی حکومت در این کشور خواهیم بود.
- الیزابت در میفرِ لندن زادهٔ شد. او بزرگترین فرزند دوک و دوشس یورک (بعدها شاه جرج ششم و ملکه الیزابت، شهبانوی مادر) بود. پدر او زمانی که برادرش شاه ادوارد هشتم در سال ۱۹۳۶ پس از یک بحران قانونی مجبور به استعفا شد، به سلطنت رسید و با پادشاهی او، الیزابت به وارث مقدر امپراتوری بریتانیا تبدیل گردید. او به صورت خصوصی در خانه تحصیل کرد و از آغاز جنگ جهانی دوم چندی از وظایف عمومی خانواده سلطنتی را برعهده گرفت و در طول جنگ در نیروی کمکی خدمت قلمرویی خدمت کرد. در ۱۹۴۷، او با شاهزاده فیلیپ، دوک ادینبرو، شاهزاده سابق یونان و دانمارک ازدواج کرد و از او چهار فرزند دارد: چارلز، شاهزاده ولز، شاهدخت آن، شاهزاده اندرو، دوک یورک و شاهزاده ادوارد، ارل وسکس.
او با درگذشت پدرش در فوریه ۱۹۵۲ رئیس اتحادیه کشورهای همسود و ملکه سلطنتی هفت کشور مستقل مشترکالمنافع شد: بریتانیا، کانادا، استرالیا، نیوزیلند، آفریقای جنوبی، پاکستان و سیلان در دوره فرمانروایی او به عنوان یک ملکه مشروطه، تغییرات سیاسی عمدهای به وقوع پیوستهاند، از جمله تفویض قدرت به دولتهای محلی در بریتانیا، انتقال حاکمیت ملی کانادا به این کشور از بریتانیا، و استعمارزدایی از آفریقا. بین سالهای ۱۹۵۶ و ۱۹۹۲ تعداد قلمروهای او با استقلال یافتن آنها تغییر کرد، از جمله آفریقای جنوبی، پاکستان و سیلان (که بعدها سریلانکا نامیده شد) جمهوری شدند. سفرها و دیدارهای تاریخی پرشمار او از جمله بازدید رسمی از جمهوری ایرلند و دیدار با پنج پاپ است. از جمله رخدادهای شایان توجه شامل تاجگذاری او در سال ۱۹۵۳ و جشن گرفتن جوبیلیهای نقرهای، طلایی و الماسی او بودهاست. او طولانیترین دوره فرمانروایی و درازترین عمر را در بین حکمرانان بریتانیا دارد؛ و طولانیترین دوره سلطنت را بین ملکههای سلطنتی و حاکمان زن جهان داشته و پیرترین رهبر در جهان و قدیمیترین پادشاه کنونی جهان است. وی همچنین رئیس عالی کلیسای انگلستان و مدافع ایمان در برخی از کشورهای قلمرویش نیز هست.
این مستند از مجموعه آثار پرتره با موضوع تاریخ سیاسی است. از جمله این آثار می توان به مستند پونز، مستند مهدی عراقی را بکش، مستند پدر طالقانی، مستند روزگار رضاخانی، مستند خامنئی، مستند یکه سوار، مستند تنها مدرس، مستند آقای نخست وزیر، مستند روح الله، مستند پرزیدنت آکتور سینما، مستند او یک معلم بود، مستند لاتاری در بیروت، مستند هاشمی زنده است، مستند آسوده بخواب کوروش، مستند رضا ماکسیم، مستند سازمان، مستند ارثیه پدری، مستند راه طی شده، پویانمائی وحید، مستند اعلی حضرت که بود، مستند پایان غرور و… اشاره نمود.