آسوده بخواب کوروش
تماشای آنلاین و دانلود مستند آسوده بخواب کوروش
مستند آسوده بخواب کوروش به موضوع تصمیمات محمدرضا پهلوی در حوزه سیاست خارجی با تمرکز بر وقایع جدایی بحرین از ایران اختصاص دارد.
مستند «آسوده بخواب کوروش»، از آن دست آثاری است که مانند مستندهای کلیشهای از آغاز تا پایان بهدنبال تخریب و تطهیر چهره رژیم پهلوی نیست، کارگردان در این اثر، با استنادات تاریخی ذهن مخاطبان را با بمباران اطلاعاتی از حواشی نامربوط دور کرده و تنها به یک مسأله واحدی با محوریت جداسازی ناموفق آذربایجان و موفق بحرین از خاک ایران میپردازد.
در سال ۱۸۲۰ که انگلستان برای اولین بار وارد بحرین میشود آل خلیفه را در آنجا مستقر میکند و اولین قرارداد نیز آن زمان منعقد میشود و قرارداد دوم در سال ۱۸۶۰ با هدف استفاده از نفت و سایر منابع طبیعی بحرین امضا میشود اما همچنان ایران درباره بحرین مدعی است و حتی رضاشاه نیز که توسط انگلیسیها بر سر کار آمده بود حداقل درباره بحرین سکوت میکند زیرا میداند اگر پافشاری کند شاید منجر به جدایی بحرین بشود اما محمدرضا پهلوی میدانست همانگونه که پدرش را انگلیسیها آوردند و آنها نیز بردند، امکان دارد خود او را نیز از حکومت بردارند لذا تحت فشار انگلیس بحرین را واگذار کرد.
از عوامل ساخت این مستند میتوان به پژوهشگر و نویسنده: علی رستم آبادی، مدیر تصویربرداری: مهدی معنوی، تصویربرداران: سلمان فاتحی و مهدی جاویدی، تدوین: علی فراهانی، گویندگی: محمد هدایتی، روابط عمومی: بهنام توفیقی و طراحی پوستر: پارسا امام قلیپور اشاره کرد.
قطعنامه ۲۷۸ شورای امنیت سازمان ملل متحد که در تاریخ ۱۱ مه ۱۹۷۰ تصویب شد، سندی بینالمللی دربارهی مسئلهی بحرین است. این قطعنامه با ۱۵ موافق، ۰ مخالف و۰ ممتنع تصویب شد.
این مستند از مجموعه آثار پرتره با موضوع تاریخ سیاسی است. از جمله این آثار می توان به مستند پونز، مستند مهدی عراقی را بکش، مستند پدر طالقانی، مستند روزگار رضاخانی، مستند خامنئی، مستند یکه سوار، مستند تنها مدرس، مستند آقای نخست وزیر، مستند روح الله، مستند پرزیدنت آکتور سینما، مستند او یک معلم بود، مستند لاتاری در بیروت، مستند هاشمی زنده است، مستند آسوده بخواب کوروش، مستند رضا ماکسیم، مستند سازمان، مستند ارثیه پدری، مستند راه طی شده، پویانمائی وحید، مستند اعلی حضرت که بود، مستند پایان غرور و… اشاره نمود.