مادران سربرنیتسا
مستند «مادران سربرنیتسا»، به جنایت صربها در سال ۱۹۹۵در شهر سربرنیتسا میپردازد، جنایتی که در کمتر از۴۸ ساعت ۱۰ تا ۱۲ هزار مرد توسط صربها قتل عامل شدند.فیلم مادران سربرنیتسا واقعه ی این نسل کشی آشکار را برای مردم جهان شرح می دهد.
تماشای آنلاین و دانلود مادران سربرنیستا
مستند مادران سربرنیستا به کارگردانی و نویسندگی رضا برجی تهیه شده است.
فیلم «مادران سربرنیتسا» طی دو سفر به بوسنی ساخته شد و به جنایت صربها در سال ۱۹۹۵در شهر سربرنیتسا میپردازد، جنایتی که در کمتر از۴۸ ساعت ۱۰ تا ۱۲ هزار مرد توسط صربها قتل عامل شدند.فیلم مادران سربرنیتسا واقعه ی این نسل کشی آشکار را برای مردم جهان شرح می دهد.
انجمن مادران سربرنیتسا یک سازمان غیر دولتی و خودجوش است. انجمنی که از زنانی تشکیل شده که هر کدام یک یا چند نفر از عزیزانشان را در فاجعه قتل عام سربرنیتسا از دست داده اند و حالا دورهم جمع شده اند که حداقل این فاجعه و شهدای آن فراموش نشوند. قتل عام سربرنیتسا تنها موضوعی از جنگ دهه ۹۰ بوسنی است که هنوز گرم و زنده مانده، مردم پس از فروکش کردن جنگ حالا می کوشند که جنگ و همه متعلقاتش را فراموش کنند. و اساساً حتی دیگر نمی خواهند خاطرات آن را به یاد بیاورند، اگر چه ممکن است خاطرات مردمش را اگر بکاوی به تلخی ها و آوارگی ها و غم بزرگ از دست دادن عزیزان بر خورد کنی .
اما این ها چیزهـــــایی است کـــه بوسنیایی ها می کوشند تا فراموش کنند.وقتی به حرف زدن می نشینند و زمانی که از جنگ صحبت می کنند به زبان بی زبانی می فهمانند که علاقه ای به این مساله ندارند. اما ماجرای سربرنیتسا متفاوت است.رضا برجی و بوسنی از زمان ساخت مجموعه مستند »خنجر و شقایق«با هم گره خورده اند. برجی چند بار دیگر نیز به بوسنی سفر کرده و نتیجه سفرهای آخر او به این کشور مجموعه ای مستند شده است که به امروز و دیروز بوسنی می پردازد.»مادران سربرنیتسا« اثر مستندی است که او درباره این فاجعه ساخته است . مستند رضا برجی قرار است به قتل عام ۴۸ ساعته سربرنیتسا و روایت این قتل عام فجیع که گفته می شود تا ۱۰۰۰۰ نفر در جریان این قتل عام کشته شده اند، بپردازد. همچنین این اثر به زنان و مادرانی می پردازد که پس از سالها هنوز به دنبال اجساد عزیزان خود هستند و یاد آنها را زنده نگه داشته اند.
این فیلم یکی از مجموعه آثار منتشر شده در عماریار با موضوع «استعمار» است. از جمله این آثار میتوان به فیلم سینمایی یتیم خانه ایران، مستند سفر با چگوارا، مجموعه مستند ضد، فیلم سینمایی طلا، مستند قتل عام اجتماعی، مستند نیکاراگوئه آزاد، مستند غریبه ای از غرب، مستند قلم جادویی، فیلم سینمایی استرداد، مجموعه مستند روزهای آزادی، مستند غارت، مستند خون زمین، مستند فاتحان سرزمین نو، مجموعه مستند دوران، مستند محاصره کوت، نماهنگ برپاخیز، مستند قصه شبان و گرگ، مستند مرد دلواری، مستند خاطرات خانه متروک، مستند تولد در زمین سوخته، مستند سرزمین مادری، مستند خاطرات نارنجی و… اشاره کرد.