اسلام اماراتی
مستند «اسلام اماراتی»، به ابعاد مختلف این نوع اسلام و فعالیتهایی که امارات برای ترویج و گسترش آن انجام میدهد پرداخته شده است. از مهمترین کارویژههای حکومت امارات مبارزه با هرگونه اسلام سیاسی، چه از نوع ایرانی، چه سلفی و چه اخوانی، است. این مبارزه چندسالی است که ابعاد وسیعتری به خود گرفته و شامل سرمایهگذاری بسیار و نهادسازی درجهت ترویج نوع خاصی از دیانت اسلامی میشود. اسلامی منحصر به فرد که باید آن را «اسلام اماراتی» نامید!
تماشای آنلاین و دانلود مستند اسلام اماراتی
از مهمترین کارویژههای حکومت امارات مبارزه با هرگونه اسلام سیاسی، چه از نوع ایرانی چه سلفی و چه اخوانی، است. این مبارزه چندسالی است که ابعاد وسیعتری به خود گرفته و شامل سرمایهگذاری بسیار و نهادسازی درجهت ترویج نوع خاصی از دیانت اسلامی میشود. اسلامی منحصر به فرد که باید آن را «اسلام اماراتی» نامید!
در این مستند به ابعاد مختلف این نوع اسلام و فعالیتهای که امارات برای ترویج و گسترش آن انجام میدهد پرداخته شده است. این مستند توسط شبکه الجزیره تولید و پایگاه اینترنتی شعوبا آن را ترجمه و زیرنویس کرده است.
امارات متحده عربی کشوری مسلمان در جنوب غرب آسیا به شمار میآید که شانزده درصد از جمعیت آن شیعه است. چند دیدگاه متفاوت درباره پیشینه پیدایش شیعه در امارات، وجود دارد. برخی بر این باورند که پیشینه تشیع در امارات، به قبیله بحارنه برمیگردد که ممکن است در حدود سیصد سال پیش، با قبول مذهب تشیع از قبایل نعین به وجود آمده باشد؛ برخی دیگر معتقدند شیعیان این کشور، از ساکنان اصلی و بومیان ناحیه هستند و برخی دیگر اعتقاد دارند ورود شیعه به امارات، با اوج صنعت صید مروارید در این کشور و ورود بازرگانان ایرانی و هندی به آنجا همراه بوده که دور از انتظار نیست. همچنین میتوان از پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیز به عنوان عاملی مهم، در گرایش مردم این کشور به مذهب تشیع یاد کرد. بررسی جامعه شیعیان امارات متحده عربی از لحاظ سیاسی، فرهنگی، مذهبی، اقتصادی و اجتماعی، از مهمترین دغدغههای این مقاله است.
این فیلم یکی از آثار منتشر شده در عماریار با عنوان «سینما و تلویزیون جهان اسلام» است. از جمله این آثار می توان به فیلم سینمایی مولانا، فیلم سینمایی نواره، مستند اسرائیل، شکاف از درون، مستند ارتش مصر از جنگ تا بیزینس، مستند سلاح مقاومت فلسطین، فیلم داستانی هدیه، مستند ترور دانشمدان هسته ای عرب، فیلم سینمایی پدر، نماهنگ فدای مرقد، فیلم سینمایی ابوزینب، فیلم سینمایی عسل سیاه، فیلم سینمایی زمستانی که گذشت، سریال حارس القدس (نگهبان قدس)، سریال مدیرکل۲، فیلم سینمایی عیون الحرامیه، مستند روزهایی در اردوگاه و… اشاره نمود.