بادگیرهای زمینی
مستند «بادگیرهای زمینی»، به زندگی و تلاشهای پیرمردی ۷۰ ساله میپردازد که با ۴۰ سال تجربه در خصوص تهویه مطبوع، موفق به اختراع سیستم تهویه با پتانسیل آب و خاک میشود.
تماشای آنلاین و دانلود بادگیرها ی زمینی
مستند بادگیرها ی زمینی به کارگردانی و نویسندگی محمد جواد رحیمی و تهیه کنندگی مهدی مطهر ساخته شده است.
این مستند روایتی است از زندگی احمد کراری است، مخترعی که با سیستمهای تهویه هوای اختراعیاش، کمک بزرگی به کارگردان کارخانهها کرد.
پس از فوت پدر، احمد کراری به پیشنهاد یکی از اقوام، در کارخانه شریک میشود. بعدها احمد در کارخانهای که خود با سختیهای فروان میسازد، به نبود تهویه مناسب پی میبرد و با ابتکار، سیستم تهویه مناسبی را طراحی میکند. جرقه این طرح، در دوران کودکی او ریشه دارد؛ یعنی زمانیکه برای تأمین آب خنک، به انبار گودتری میرود. مستند، زندگی پر فرازونشیب مخترع «تهویه زمینی با استفاده از پتانسیل دمای زمین» را به تصویر میکشد.
احمد کراری در این اثر بسیاری از فوت و فنهای کارش را توضیح میدهد و تماشاگر میبیند آدمی مثل او (که شبیه به میلیونها ایرانی فعال و گمنام دیگر است) چطور با تلاش و ممارست، از پیچ و خمهای مختلف زندگی به خوبی عبور کرده و سبکی را در تهویه هوای کارخانجات و کارگاههای مختلف صنعتی ایجاد میکند که نامش را در این حوزه ماندگار میکند.
روایت این مستند به این گونه است که پس از فوت پدر، «احمد کراری» به پیشنهاد یکی از اقوام، در کارخانهای شریک میشود.
بعد از شکست مالی در کارخانه اول احمد در کارخانه دیگری که خود با سختیهای فروان میسازد، به نبود تهویه مناسب پی میبرد و با ابتکار، برای آنجا سیستم تهویه مناسبی را طراحی میکند، سیستمی که نمونهاش در هیچ یک از کارخانجات ایرانی نبوده و آن را به اتفاقی ویژه و خاص تبدیل میکند. جرقه این طرح، در دوران کودکی او ریشه دارد؛ یعنی زمانیکه برای تأمین آب خنک، به انبار گودتری میرفته و آشنایی ما با او در این اثر، دقیقا از همان سالها شروع میشود، سالهای شیرین کودکی که اتفاقات ریز و درشت، او را به سمت طراحی سیستم تهویه راهنمایی میکنند.
مستندی که ویژگیهای متفاوتی برای دیده شدن دارد، اثری شریف که در آن زیادهگوییهای برخی از مستندها را نمیبینیم و همه چیز در آن به اندازه است.
«بادگیرهای زمینی» از روزهای کودکی احمد کراری آغاز میشود، تصاویری که باتوجه به نریشنهای قهرمان قصه به صورت داستانی ساخته شده و بازیگران ناشناس، نقش دوران کودکی و خانوادهاش را ایفا کردهاند.
هرچه به دوران جوانی و بزرگسالی قهرمان داستان نزدیک میشویم، حضور این بازیگران و تصاویر آرشیوی به حاشیه میرود و گفتوگوها و مصاحبههای مستند آغاز میشود.
این فیلم یکی از مجموعه آثار اقتصادی منتشر شده در عماریار با موضوع «اقتصاد مقاومتی» است. از جمله این آثار می توان به موشن گرافیک قصه های پیشرفت، فیلم کوتاه دو بنده، فیلم کوتاه دادگاه، فیلم کوتاه ایرانی بنوشیم، فیلم کوتاه سیگنال، فیلم کوتاه داستان آینده، فیلم کوتاه گل ایرانی، فیلم کوتاه گیت ویژه، فیلم کوتاه قابلمه، فیلم کوتاه بارکش نمونه، فیلم کوتاه نان مردم را آجر نکنیم، فیلم کوتاه یاشاسین ایران، فیلم کوتاه به همین سادگی، فیلم کوتاه خوب گوش کن و… اشاره نمود.