بهشتی برای ملت
مستند «بهشتی برای ملت»، با هدف ابهامزدایی از شخصیت سیاسی آیتالله بهشتی میکوشد تا نقش او را در معماری ارکان نظام جمهوری اسلامی تبیین کند.
محتوای این مستند داستانی، با استفاده از اسناد و تصاویر منتشر نشده، فیلمهای کمتر دیده شده، مطبوعات و مصاحبههای آرشیوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی تهیه و تنظیم شده است.
تماشای آنلاین و دانلود مستند بهشتی برای ملت
مستند «بهشتی برای ملت» از تولیدات مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی میکوشد ضمن پاسخگویی به شبهات، ابعاد مغفول مانده حیات سیاسی، اجتماعی و علمی آیتالله بهشتی را بررسی کند.
مصاحبههای آرشیوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی، اسناد موجود درباره شهید، مطبوعات و فایلهای صوتی سخنرانی دکتر بهشتی، زیرساختهای پژوهشی این مستند را تشکیل میدهد.
در این مستند از خاطرات افرادی چون آیتالله خامنهای، مسیح مهاجری، علی جنتی، محمد پیشگاهیفرد، روحالله حسینیان، محمد خامنهای، هادی خامنهای، سیدمحمود دعائی، محمد صدر، علیرضا و محمدرضا بهشتی و … استفاده شده است.
این مستند ۹۰ دقیقهای که دربرگیرنده حیات ۵۳ ساله شهید بهشتی است در تلاش است تا نقش شهید بهشتی را در معماری ارکان نظام جمهوری اسلامی تبیین کند. از ویژگیهای این مستند داستانی، بهرهگیری از خاطرات و روایتهای منتشرنشده درباره شهید بهشتی و پرهیز از نگاه مغرضانه است.
مستند «بهشتی برای ملت» به تهیهکنندگی مهدی رمضانی و کارگردانی محمدرضا هراتی، محصول موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی است.
- سید محمد حسینی بهشتی (۱۳۰۷ – ۱۳۶۰ش) از روحانیون مؤثر در انقلاب اسلامی ایران بود. بهشتی در حوزه علمیه قم شاگرد علمایی مانند آیت الله بروجردی، امام خمینی، محقق داماد و علامه طباطبائی بود. وی از معدود روحانیان تحصیلکرده دانشگاهی و آشنا به زبانهای انگلیسی و آلمانی بود. او از بنیانگذران و اساتید مدرسه علمیه حقانی است که دروس دینی را به روشهای جدیدتر آموزش میداد و دبیرستان دین و دانش را نیز با هدف تقویت علمی جوانان مذهبی تاسیس کرد.
بهشتی از مخالفان نظام سلطنتی پهلوی حاکم بر ایران بود و علیه آن مبارزه سیاسی میکرد به همین دلیل مدتی از ایران خارج شد و در این مدت در مرکز اسلامی هامبورگ در آلمان فعالیت میکرد. در سال ۱۳۴۹ به ایران بازگشت و بر فعالیتهای فرهنگی از جمله تدوین کتب درسی دانشآموزان متمرکز شد. در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی ایران، رهبری انقلاب او را به عنوان یکی از اعضای شورای انقلاب انتخاب کرد و بعد از پیروزی نیز از موثرترین افراد در تنظیم قانون اساسی بود و به عنوان نخستین رئیس دیوان عالی کشور که در جمهوری اسلامی ایران فعالیت خود را آغاز کرد.
بهشتی بعد از تشکیل جامعه روحانیت مبارز تهران با همکاری دوستانش حزب جمهوری اسلامی را تشکیل داد و نخستین دبیر کل آن شد. او سرانجام در دفتر مرکزی همان حزب و در یک عملیات تروریستی در ۷ تیر ۱۳۶۰ش به همراه ۷۲ تن دیگر به شهادت رسید.
بهشتی در مسائل مختلف دینی صاحب نظر بود و گاه مواضعی متفاوت از سایر روحانیان داشت، چنانکه در دهه ۱۳۵۰ شمسی از علی شریعتی در مقابل حملات حوزویان دفاع میکرد. از او آثاری منتشر شده که بخش مهمی از آنها حاصل سخنرانیهای اوست.
این مستند از مجموعه آثار پرتره با موضوع تاریخ سیاسی است. از جمله این آثار می توان به مستند پونز، مستند مهدی عراقی را بکش، مستند پدر طالقانی، مستند روزگار رضاخانی، مستند خامنئی، مستند یکه سوار، مستند تنها مدرس، مستند آقای نخست وزیر، مستند روح الله، مستند پرزیدنت آکتور سینما، مستند او یک معلم بود، مستند لاتاری در بیروت، مستند هاشمی زنده است، مستند آسوده بخواب کوروش، مستند رضا ماکسیم، مستند سازمان، مستند ارثیه پدری، مستند راه طی شده، پویانمائی وحید، مستند اعلی حضرت که بود، مستند پایان غرور و… اشاره نمود.