بر همان عهد
نماهنگ «بر همان عهد»، روایتی از تجمع مردم مشهد در مسجد گوهرشاد در اعتراض به قانون تغییر لباس است که توسط نیروهای دولتی سرکوب شد.
تماشای آنلاین و دانلود بر همان عهد
بر همان عهد؛ واقعه مسجد گوهرشاد تجمع مردم مشهد در مسجد گوهرشاد در اعتراض به قانون تغییر لباس که توسط نیروهای دولتی سرکوب شد.
این تجمع در تیر سال ۱۳۱۴ش و در زمان حکومت پهلوی اول رخ داده است. علت اصلی این تحصن اعتراض به اجباری شدن کلاه شاپو و سیاستهای تغییر لباس، و حصر آیت الله سید حسین قمی بود.
در این تجمع محمدتقی بهلول سخنرانی کرد و در این حین بین مردم و نیروهای دولتی درگیری رخ داد. این تحصن به شدت سرکوب و بیش از ۱۶۰۰ نفر کشته و تعدادی هم زخمی شدند. پس از این واقعه روحانیان سرشناس مشهد دستگیر و تبعید شدند و به دستور رضا شاه برخی از رؤسای ادارات مشهد تغییر کردند.
قانون کشف حجاب در ۱۷ دی ۱۳۱۴ توسط رضا شاه به تصویب رسید که به موجب آن، زنان و دختران ایرانی از استفاده از چادر، روبنده و روسری منع شدند.پس از صدور فرمان اجباری کشف حجاب بیشتر مردم به سختی با آن مخالفت کردند و حاضر به پذیرفتن آن نشدند.
جرقه اصلی مخالفت مردم با کشف حجاب به واقعه مسجد گوهرشاد مشهد برمیگردد؛ زمانی که رضاشاه متأثر از سفر به ترکیه تصمیم گرفت مسیر متحدالشکل کردن لباسهای ایرانیان را با تغییر کلاه مردان که از حساسیت کمتری برخوردار بود.
ولی این رویکرد در تیرماه سال ۱۳۱۴ منجر به اعتراض مردم به اجباری شدن بر سر گذاشتن کلاه شاپو توسط حکومت مرکزی و تیراندازی نیروهای نظامی به معترضان در مسجد گوهرشاد مشهد شد.
این فیلم یکی از آثار منتشر شده در عماریار با موضوع «عفاف و حجاب» است. از جمله این آثار میتوان به فیلم داستانی خانه پنجم، مستند لورک، نماهنگ ضربه دوازدهم، مستند یک خانم محترم، مستند محترم بانو، مستند قیام غریب، مستند بهت میاد، فیلم داستانی رویای گلها، مستند چکمه های فرنگی، نماهنگ برهمان عهد، مستند ارمغان، مستند رضا ماکسیم، فیلم داستانی روضه ممنوع، انیمیشن شیرین و فرهاد، مستند چارقد بی بی، انیمیشن حاجی آخوند، انیمیشن عفاف و حجاب، فیلم داستانی لحاف چهل تکه و… اشاره کرد.