ترمینال غرب
فیلم سینمایی «ترمینال غرب»، امید، دانشجویی است که در یک پروژه مهم هستهای کار میکند و ساناز خواهرش به دنبال بورسیه برای دانشگاهی در میشیگان است. توقف پروژه هستهای از یک طرف و تصمیم ساناز برای ازدواج با یک دو رگهای ایرانی_آمریکایی امید را درگیر مسائل و مشکلاتی جدید میکند.
تماشای آنلاین و دانلود فیلم سینمایی ترمینال غرب
امید،دانشجوی جوانی که از طرفی درگیر بورسیه خواهرش است و از سوی دیگر،روی پروژهای با موضوع تحقیقات هستهای کار میکند.
فیلم ترمینال غرب به کارگردانی قربانعلی طاهرفر و به نویسندگی محمد نیکدل محصول سال ۱۳۹۶ است.
محور فیلم انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و مذاکرات هستهای است، نمادها کاملا قابل تشخیص هستند. امید، نماد پیشرفت، سروناز نماد اعتماد به دشمن. آدمها در فیلم به دو دسته تقسیم میشوند، آنهایی که امیدوارانه در انتظار نتیجه مذاکرات هستهای هستند و غرب را قبله آمال خود میدانند، نمونه آن “آقا لطیف” شوهرخاله امید و در سوی دیگر امید و دوستانی که در گیر و دار یک پروژه هستهای نتیجه مذاکرات را پایمال شدن خون شهدای هستهای میدانند. در این فیلم اما نمادهای واقعی هم پیش روی مخاطب قرار میگیرند، حضور کوتاه مادر شهید احمدی روشن.
صراحت کلام در ترمینال غرب نکته مهم این فیلم است، دقایق ابتدایی فیلم همه چیز روشن میشود، خانهای که امیدواریم زیر سایه آن کارهای بزرگی انجام دهیم، همان خانهای که در پایان فیلم به مرکز تحقیقات هستهای تبدیل میشود، مذاکراتی که انجام شده و گویا نتیجه مطلوب آن پیشاپیش حاصل شده، بدون آنکه لازم باشد جزئیات را بدانیم ( ازدواج اینترنتی سروناز با یک جوان دورگه در خارج)، همان مذاکراتی که سروناز خواهر امید را با اعتماد به دنیایی که در غرب پیش رویش است راهی آن طرف آب میکند و در نهایت بالا بردن دست پسرخاله خردسال سروناز توسط شوهرخاله به عنوان آخرین رأی ( تحمیلی) موافق اعضای خانواده برای راهی کردن او به خارج.
عاقبت یک اعتماد اشتباه
“هر موقع، هرجا فهمیدی اشتباه کردی … برگرد!” سروناز اعتماد میکند، اعتمادی اشتباه، این اعتماد اشتباه را دو بار تکرار میکند، بار دوم به قیمت از دست رفتن جانش و بخشیدن اعضای بدنش، سروناز با اینکه از بدعهدی نامزدی که بدون دیدن او به همسریاش در میآید آگاه میشود، اما باز هم به او یک فرصت دیگر میدهد، این فرصت راهی را برای بازگشت او باقی نمیگذارد.
ترمینال غرب اما گزارههای دیگری هم دارد که در طول فیلم به صراحت به آنها پرداخته شده است. همان طور که قربانعلی طاهرفر کارگردان جوان فیلم به آنها اشاره میکند: (مهندس خوانساری) از سایت نطنز به اداره آب و فاضلاب اصفهان منتقل شده است. از مهندس خوانساری به صراحت در فیلم نام برده میشود.
و، (یکی از نامزدهای انتخابات) در تبلیغات خود شعار داد که من اگر برنده شوم مشکل دریاچه ارومیه را حل میکنم. اما بعد از اینکه پیروز شد یک قطره آب هم به این دریاچه اضافه نکرد… آنچه که سروناز چند روزی قبل از راهی شدنش به خارج با امید مطرح میکند اشارهای به فراموشی این شعار دارد، آن هم زمانی که در دریاچهای خشک ایستاده و میگوید: حال دریاچه رویایی است، فرقی نمیکند خشک است یا …
این مستند از جمله آثار با موضوع «انرژی هسته ای» و همین طور «مذاکرات هسته ای» است. از جمله آثار این مجموعه ها می توان به فیلم سینمایی اتم داستان پوکران، مستند شطرنج با گرگ ها، مستند میراث مجید، مستند بازی، مستند نان و هسته ای، مستند قرارداد ۱۹ژوئن، مستند سکوت اسقلال، فریاد پیروزی، مستند ۱۹۱۹ ، مستند وعده گرگ ها، مستند از هیروشیما تا لوزان، مستند کلاهک موشکی، مستند مهار نشده، سریال وضعیت زرد، مستند میراث مجید، فیلم ترمینال غرب، انیمیشن بچرخ تا بچرخیم و… اشاره نمود.