نازی آبادی ها
مستند «نازی آبادی ها»، روایتی از شکلگیری محلهای به نام نازی آباد در جنوب تهران است و در ادامه، به نقش این محله و اهالی آن در تحولات سیاسی ایران از دوران مشروطه و پهلوی تا انقلاب اسلامی میپردازد و در نهایت، به عنوان الگویی در استفاده از قابلیت محلات در مناسبات اجتماعی کشوری از آن یاد میشود.
تماشای آنلاین و دانلود نازی آبادی ها
مستند نازی آبادی ها به کارگردانی و نویسندگی مجتبی محمودی و تهیه کنندگی مجید عزیزی ساخته شده است.
این مستند راوی داستان محله نازیآباد از زمان قاجار تا امروز شده و همچنین نقش این محله و اهالی آن در تحولات سیاسی ایران از دوران مشروطه و پهلوی تا انقلاب اسلامی و سپس معرفی به عنوان الگویی در استفاده از قابلیت محلات در مناسبات اجتماعی کشوری. و سعی کرده است تاریخ این محله قدیمی تهران که در زمان قاجار روستایی به نام «نازآباد» بود را به تصویر بکشد. ساخت فیلم مستند «نازیآبادیها» اواخر سال ۹۷ آغاز شده بود که پس از پشت سر گذاشتن مراحل پژوهش، تولید و تدوین، به تازگی آماده نمایش شده است. این مستند، اولین مستند ساخته شده درباره محله «نازی آباد» از قدیمی ترین محله های تهران است.
در جنوب نازیآباد چهارصد دستگاه قرار دارد. غرب آن به خانی آباد نازیآباد در دهه سی خورشیدی بنا شده و دارای طرح شهرسازی است. بیش از ۷۰ میدان در این محل وجود دارد که از این نظر نسبت به محلههای جنوب تهران ظاهر بهتری دارد. در حقیقت میتوان این محله تهران را یکی از مرفهترین و گرانترین محلههای تهران دانست. این محله بافتهای شهری امروزی و جدید دارد. در دوران شهرداری غلامحسین کرباسچی به واسطه ایجاد پارک بهمن و فرهنگسرای بهمن بجای کشتارگاه تهران این محله به لحاظ شهری رشد چشمگیری داشت. این محله دارای دو بازار در منطقه جنوب تهران میباشد که به نام «بازار اول» و «بازار دوم» معروفند اند که این بازارها در خیابان پارس (اکبر مشهدی فعلی) و مدائن قرار دارد.در گذشته در این محل از تهران، دهی به اسم نازآباد واقع بودهاست. گفته میشود این محله را ناصرالدینشاه برای یکی از سوگلیهایش به اسم نازخاتون خریداری کرده بود. ناصرالدینشاه برای نازخاتون در این محل قصری ساخت که بعدها تبدیل به پارک شد. با اضافه شدن این محله به جنوب تهران در ۱۳۳۴، نام محله نازخاتون تبدیل به «نازآباد» و سپس تبدیل به «نازیآباد» شد.
این فیلم از مجموعه آثار با موضوع «مسکن و شهرسازی» است. از جمله آثار این مجموعه می توان به مستند نامکان، مستند روزگار غار، مستند نازی آبادی ها، مستند شهر نفس می کشد، مستند بهشت سوداگران، مستند پایتخت دود، مستند نوکیسه ها، مستند پای تخت، مستند اصل ۳۱، مستند نفس خوار و… اشاره نمود.