عروس خفته
مستند «عروس خفته»، با موضوع بررسی محرومیتهای خرمشهر پس از پایان جنگ تحمیلی، از زبان جانبازان ساکن این شهر به بررسی تحولات خرمشهر از قبل شروع جنگ تحمیلی تاکنون میپردازد.
- خرمشهر پیش از آغاز جنگ تحمیلی یکی از قطبهای اقتصادی مهم کشور به شمار میرفت و بسیاری از مردم به این شهر، لقب "عروس خوزستان" داده بودند. شهری که علاوه بر دارا بودن منظرههای طبیعی و بکر فراوان، فعالیتهای اقتصادی بسیاری برای ترانزیت کالا با لنج داشت و همچنین ظرفیت بالا و مناسبی برای ماهیگیران خوزستانی ایجاد میکرد.
تماشای آنلاین و دانلود مستند عروس خفته
مستند «عروس خفته»، با موضوع بررسی محرومیتهای خرمشهر پس از پایان جنگ تحمیلی، از زبان جانبازان ساکن این شهر به بررسی تحولات خرمشهر از قبل شروع جنگ تحمیلی تاکنون میپردازد.
خرمشهر در تاریخ کشور به واقع نماد مقاومت مردمی است که همواره مردم این دیار در طول تاریخ ثابت کرده اند که زیر بار دهن کجی های دشمن به خاک و وطن خود نمی روند و امروز در همه جای دنیا وقتی نام خرمشهر برده می شود بی شک اولین موضوعی که در ذهن تداعی می شود مقاومت دلیرانه مردان و شیرزنانی است که با ابتدایی ترین سلاح آن روزگار، ۳۴ روز دشمن تا بن دندان مسلح بعثی را از تصرف کامل خرمشهر ناکم کردند. این امر بی شک در عرصه نظامی کاری نشدنی است ولی این کار محال در خرمشهر از سوی بچه های خرمشهر و آبادان انجام شد. روز ۳۱ شهریور ۱۳۵۹، کشور عراق با اتکا به تجهیزات لجستیکی و پیشرفته جنگی خود به مرزهای جنوبی ایران یورش برد و در فاصله ای کم بسیاری از تاسیسات شهرهای آبادان و خرمشهر و سایر شهرهای مرزی را ویران و مردم بسیاری را به خاک و خون کشید. مقاومت خودجوش و مردمی مردم خرمشهر و حتی آبادان، پیشروی دشمن را مهار کرد تا اینکه امام خمینی (ره) به جوانان متعهد ایران فرمان جهاد داد و آنان با ساده ترین سلاحهای جنگی به مقابله با دشمن تا بن دندان مسلح رفتند. بعد از خاتمه رسمی جنگ و پذیرش قطعنامه از سوی دو کشور ایران و عراق، بازسازی شهرهای آسیب دیده از جنگ از جمله خرمشهر در دستور کار قرار گرفت. مردم خرمشهر بعد از بازگشت به شهر، از کمترین امکانات رفاهی چون آب، برق و… بی بهره بودند به طوری که بیمارستان آنها یک مدرسه بود و آب با تانکر میانشان توزیع می شد اما با توجه به تمامی کمبودها، مردم به شهر بازگشتند تا ثابت کنند، اگر هزاران بار دیگر شهرشان اشغال و تخریب شود آنها برای نشان دادن توانمندی و ایمانشان به شهرشان برمیگردند و آن را می سازند. بازسازی بی حساب و کتاب این شهر نیز مزیت بر علت شده که با وجود هزینه شدن مبالغ فراوانی از زمان پایان جنگ تاکنون، این شهر هنوز رنگ و بوی زیبایی به خود نگرفته و در بسیاری از زیرساختها و امکانات اولیه زندگی با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند. اینجاست که اغلب مردم و مدیران استان و شهرستان پروژه بازسازی خرمشهر را یک طرح شکست خورده معرفی می کنند.
این فیلم از مجموعه آثار با موضوع «دفاع مقدس» می باشد. از جمله اثار این مجموعه می توان به مستند چریک پیر، مستند مادر جبهه ها، مستند ۳۳سال سکوت، مستند شیر صحرا، مستند وصیت نامه، مستند سرباز واهیک، انیمیشن نبرد خلیج فارس ۱، مستند گردان قاطریزه، فیلم سینمایی شیار ۱۴۳، فیلم سینمایی ویلایی ها، مستند معلم، مستند نبردهای فانتوم، مستند نبردهای تام کت، مستند سرداران روستا، سریال شرایط خاص، فیلم سینمایی منصور و… اشاره نمود.