خیابان شهادت
مستند «خیابان شهادت»، به زندگی و سیره رفتاری بسیجی شهید حسین غلام کبیری که در سال ۸۸ به شهادت رسید میپردازد.
تماشای آنلاین و دانلود مستند خیابان شهادت
مستند خیابان شهادت به کارگردانی، تهیه کنندگی و نویسندگی محمدعلی مردانی ساخته شده است.
فیلم «خیابان شهادت» روایتگر سرگذشت زندگی و نحوه شهادت شهید حسین غلام کبیری جوان ۱۸ سالهایست که دراوایل فتنه ۸۸ در سعادت آباد تهران به شهادت رسید. این مستند روایتگر مظلومیت بسیجیان شهید سال ۸۸ است که حسین غلام کبیری نیز یکی از آنهاست. این فیلم در سومین جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور خانواده شهید غلام کبیری و استقبال پرتعداد مخاطبین اکران شد.
سه روز بعد از انتخاباتی که به خاطر مشارکت ۸۳ درصدی مردم می توانست جایی را به عنوان جشن ملی در تقویمهایمان باز کند در گوشهای از شهر تهران عدهای به تبعیت از سران “جرزن” خود بنای آشوب گذاشتند و از وقاحت چیزی کم نگذاشتند. “حسین” جزء نیروهای آماده باش بسیج شهرری بود. با اکیپ موتورسواران از همسایگی حرم شاهعبدالعظیم به طرف همان گوشهی معروف شهر که با ایهام به “سعادت آباد” معروف است حرکت کردند. حسین به محل مأموریت رسیده بود. او هم مثل بقیه دوستانش شوکه شده بود. شوکه از این همه بیحیایی. چیزی از حضورش نمیگذشت که یک خودروی پراید مشکی رنگ بی پلاک او را زیر گرفت و کارش را به بیمارستان کشاند.
حسین با پهلوی شکسته رفت و شد اولین شهید فتنه ۸۸ با ۱۸ سال سن. نه در جریان انقلاب قرار داشت نه حال و هوای جبههها را حس کرده بود و نه امام را دیده بود. حسین یک بسیجی بود و میدانست نباید این انقلاب به دست نااهلان بیافتد.
هجوم فتنه گران قرار گرفت و …
پس از دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در خرداد ۱۳۸۸، نامزدهای شکستخورده انتخابات به بهانه “تقلب” اعتراضاتی را آغاز کردند که رفته رفته فضای سیاسی اجتماعی کشور را با فتنهای پیچیده مواجه کرد. فتنهای که سناریو آن ماهها قبل از انتخابات طرحریزی شده بود و همه دشمنان خارجی و معارضان داخلی را امیدوار به براندازی نظام جمهوری اسلامی کرد. سناریوی فتنه ۸۸ در چند مرحله ادعای تقلب، صیانت آرا و آشوب، برنامهریزی شده بود.
اردوکشیهای خیابانی پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ابتدا با تحمیل خسارت به اموال عمومی و خصوصی آغاز شد. با استناد به گزارش شهرداری تهران، در فتنه ۸۸، بیش از ۶۳ میلیارد تومان به اموال عمومی تهران خسارت وارد شد و علاوه بر این تعداد ۱۱ بانک دولتی و خصوصی و موسسه اعتباری در حوادث اغتشاشات آن سال مورد تخریب و آتشسوزی واقع شدند که برآورد حاصله خسارت وارده به هر بانک در حدود ۵۰۰ میلیون تومان بود.
فتنهگران در ادامه اقدامات خود، در روز ششم دیماه، همزمان با عاشورای حسینی، به صورت سازماندهی شده بدون حمل هرگونه ادوات مخصوص عزاداران و دستهجات عزاداری، در حالی که نمادهای سبز را حمل میکردند، از خیابانهای اسکندری به سوی تقاطع خیابان توحید، میدان فردوسی به سمت میدان انقلاب، میدان امام حسین(ع)، پل چوبی، خیابان حافظ به سمت چهارراه کالج و چهارراه ولیعصر حرکت کردند و با اخلال در عبور و مرور عزاداران و مردمی که در تردد به سمت مجالس عزاداری بودند، شعارهای انحرافی سردادند. همچنین گزارشات نشان از اخلال آشوبگران در دیگر نقاط شهر میداد. اتفاقی که خشم مردم را برانگیخت و متعاقب آن، مردم در ۹ دی، اقدامات فتنهگران را به شدت محکوم کردند.
این فیلم یکی از مجموعه آثار منتشر شده در عماریار با موضوع «فتنه ۸۸» است. از جمله این آثار میتوان به مستند خارج از دید ۱، مستند خارج از دید ۲، مستند برادران، فیلم داستانی لکه، مستند بازی، مستند جمهوریت در جمعه بازار، مستند شورش در شهر، فیلم داستانی روز داوری، مستند کوچه قیام، مستند میم مثل مسجد آ مثل آتش، مستند هاشمی زنده است، مستند پایان فراموشی، مستند دختر لر، مستند ما بیشماریم، فیلم داستانی بعد از ظهر، مستند الف الف پاریس، مستند زخم تازه، مستند گزارش اقلیت، موشن کمیک غیور علوی، مستند گیلن باره، مستند گرم ترین روز زمستان، مستند روشن فکر، مستند عابدان کهنز و… اشاره نمود.