گل محمدی
مستند «گل محمدی»، به بررسی خواص گل محمدی و چگونگی پرورش و فرآورده حاصل از آن میپردازد و هم چنین این گیاه را از نظر علمی و موقعیت جغرافیایی مورد بررسی قرار میدهد.
تماشای آنلاین و دانلود مستند گل محمدی
مستند گل محمدی به کارگردانی سیاوش سرمدی و تهیه کنندگی حسین افشار ساخته شده است.
مستند «گل محمدی»، به بررسی خواص گل محمدی و چگونگی پرورش وفرآورده حاصل از آن می پردازد و هم چنین این گیاه را از نظر علمی و موقعیت جغرافیایی مورد بررسی قرار میدهد.
کشت گل سرخ در چین به ۷ هزار سال پیش بر می گردد. امروزه برآورد می گردد که در دنیا از ۲۵۰ گونه مختلف گل سرخ، بیش از ۳۰۰۰ رقم (کولتیوار) وجود دارد. از این تعداد تنها ۳۰ گونه معطر هستند و ۳ گونه آن از نظر اقتصادی امکان گلاب گیری دارند که مهمترین آن گونه گل محمدی است.
منشاء گل محمدی ایران است و گفته می شود بعد از حمله اسکندر مقدونی این گیاه از ایران به مقدونیه و بلغارستان رفته و در آنجا کشت گردیده است. حضور این گیاه در اروپای غربی به جنگلهای صلیبی سالهای ۱۲۵۴ تا ۱۲۷۶ باز می گردد و “Robert de Brie” آنرا از شام به اروپا برد و به همین دلیل در اروپا گل محمدی را بنام رز دمشقی می شناسند.
گل محمدی در ایران معمولاً در مناطق مرتفع و خشک کشت می گردد (ارتفاعات بین ۲ تا ۳ هزار متر از سطح دریا) و استانهای اصفهان (کاشان)، کرمان، کرمانشاه، فارس و آذربایجان شرقی از تولیدکنندگان اصلی گل محمدی در کشور می باشند (یکی از ترانه های قدیمی و محبوب در کشور فرانسه بنام “رزهای اصفهان” است).
گل محمدی ایران به دلیل آب و هوای خشک و سرد مناطق مذکور معمولاً فاقد آفات بوده و در تولید آن از سموم و آفت کش استفاده نمیگردد و از اینرو دارای کیفیت بسیار خوبی است.
گل محمدی، یکی از خوشبوترین انواع گل سرخ بوده و به آن گل سرخ عطری، گل محمدی و گل سوری هم میگویند.
با اینکه اسمش گل سرخ است ولی با گونههای مختلف و به رنگهای گوناگون: سفید، زرد، صورتی تا سرخ آتشین دیده میشود، ولی هرقدر گلش سرختر باشد، تانن آن بیشتر بوده و خواص دارویی آن بیشتر است.
چیدن غنچههای گل محمدی بایستی موقعی باشد که غنچه رسیده و در شرف باز شدن است. پس از چیدن، گلبرگها را سوا میکنند و در سایه خشک کرده و بعد آن را در شیشه سر بسته نگهداری مینمایند.
گلبرگهای خشک شده گل محمدی، التیام دهنده زخم است. گل سرخ تب را پایین میآورد. پاشیدن گلبرگهای خشک آن روی زخم، آن را ضد عفونی کرده و التیام میدهد. ضماد آن را جهت درمان زگیل و لکههای جلدی و روییدن گوشت تازه و تحلیل ورمها توصیه کردهاند.
طبق مدارک موجود که از منابع اروپایی در دست است، نخستین ملتی که مبتکر گرفتن گلاب بوده و اصولا قرع و انبیق را اختراع کرد و عمل تقطیر مایعات و اسانس کشی را معمول داشت، ملت ایران است. حکمای قدیم یونان از صنعت گلابکشی و تقطیر مایعات اطلاعی نداشتند و تنها از عصاره مایع گلبرگهای گل سرخ و جوشانده آن در روغن استفاده مینموند و چون سهم اعظم علوم شیمیایی امروز وابسته به تقطیر است، به همین جهت ایرانیان سهم بزرگی در راه پیشرفت این علم دارند و «جابر بن حیان صوفی» را به حق پدر شیمی لقب دادهاند.
این فیلم یکی از آثار منتشر شده در عماریار با موضوع «کشاورزی و دامپروری» است. از جمله آثار این مجموعه میتوان به مستند میوه ها روی درخت مانده اند، مستند زیر درختان زیتون، مستند مشتی اسماعیل، مستند خاویار قم، مستند یک چیز بی خاصیت، مستند کربال، مستند پاپلی، مستند همگام با کشاورز، مستند پیچ و خم، مستند مزیت دوم، مستند حراج بزرگ، فیلم داستانی راه نما، مستند هلو، مستند صارم، مستند گردون همت، مستند بی آبان، مستند روزگار اکبر، مستند گاومیش حیوان نجیبی است، مستند پاقلات و… اشاره کرد.