دیوارهای سرد
مستند «دیوارهای سرد»، به بررسی معماری فعلی مدارس در مقایسه با معماری گذشته مدارس علمیه پرداخته و این که چطور معماری می تواند برنظام آموزشی، تاثیر مثبت یا منفی بگذارد را مورد بررسی قرار میدهد.
تماشای آنلاین و دانلود مستند دیوارهای سرد
بدون تردید یکی از ارکان اساسی تکوین، توسعه و انتقال عناصر فرهنگی جامعه، نظام آموزش و پرورش آن است. نظام آموزش و پرورش دارای چهار رکن ساختار آموزشی، تعلیم دهنده، تعلیم گیرنده و محیط آموزشی است. بررسی پژوهش های تاریخ معماری مدارس ایران نشان می دهد کمتر به رابطه ارکان آموزش و معماری مدارس پرداخته شده است.به نظر می رسد که با دگرگونی نظام آموزشی در دوره قاجار و آمدن دارالفنون به تدریج نظام آموزشی و معماری مدارس از مدارس سنتی به مدارس نوین تغییر یافته اند. برای این منظور سه دوره در نظام آموزشی و تحولات معماری شناسایی شد و سه مدرسه شاخص این دوره ها مدرسه سپهسالار، دارالفنون و کالج یا دبیرستان البرز، با نظام های آموزشی آنها مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. بررسی ها نشان داد که نظام آموزش سنتی مبتنی بر همراهی زندگی و آموزش، هماوایی علوم دینی و دنیوی و رابطه تعاملی بین استاد و شاگرد بوده است. این نظام آموزشی در تعامل با معماری مدارس و ویژگی قرارگیری فضای زندگی و آموزش، استفاده از مدارس برای امور دینی و وجود فضاهای بزرگ مدرس بوده است. در مرحله بعد وجه دینی و تعامل شاگرد و استاد از مدارسی همچون دارالفنون برداشته شده اما شکل کلی حیاط مرکزی حفظ شده و نیز کارکرد حجره ها به کلاس درس تغییر پیدا کرده است. نهایتا در نظام آموزش نوین معماری مدارس خطی شده، کلاس ها و چیدمان آنها به رابطه یک سویه معلم و شاگرد منجر شده و از معماری و فضای مدارس سنتی فاصله گرفته است.
از آنجا که معماری به عنوان اجتماعی ترین هنر بشری با فضای اطراف انسان مرتبط است، قابلیت های منحصر به فردی دارد. این قابلیت ها در جوامعی که چالش های تاریخی و فرهنگی زیادی پشت سر گذاشته اند، از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. معماران که بنا به تعریف متفکران و فرهنگسازان, پیشگامان فرهنگی و اجتماعی جامعه هستند، نقش ویژه ای در حرکت و تمدن سازی اینگونه جوامع بعهده دارند.
پژوهش هایی که در آمریکا انجام شده حاکی از این است که بین فضای آموزشی و سطح یادگیری رابطه ای مستقیم وجود دارد. ماهیت فضا های آموزشی، لازمه سر مشقی منحصر بفرد برای پژوهش و ایجاد کنش و واکنش صحیح جهت آموزش و پرورش می باشد.
این فیلم از جمله آثار با موضوع «نظام آموزشی» است. از جمله آثار این مجموعه می توان به مستند وقتی خورشید هر روز از قرقی طلوع می کند، انیمیشن سفرهای علمی، مستند بیتربیت، مستند دیوارهای سرد، مستند جوجه اردک زشت، مستند مدرسه برکت، مستند دیوانگی، مستند عروسک کوکی نیستم، مستند سد در سد، مستند قوس الکتریکی، مستند مغزهای یخ زده، مستند زندگی آن سوی دیوار، مستند آرزوی استخدام، مستند آرزو، مستند قمار چهار گزینه ای، مستند میراث آلبرتا، مستند مرثیه ای برای یک رویا، مستند بی کار آفرین و … اشاره نمود.